70 jaar succesvolle Messe Frankfurt

Al zo’n 800 jaar worden er handelsbeurzen georganiseerd in Frankfurt. De wortels van de moderne Messe Frankfurt zijn te vinden in de exportbeurs die zijn oorsprong vindt in 1948 in Frankfurt.

De beurs, die op 3 oktober van dit jaar 70 jaar bestaat, was ook een pionier in de duurzame ontwikkeling binnen bedrijven. Vanuit economisch en psychologisch oogpunt waren de effecten van de najaarsbeurs – de eerste na de Tweede Wereldoorlog – enorm toen het ging om het stimuleren van de Duitse buitenlandse handel en het reconstrueren en uitbreiden van het beursterrein. En door Messe Frankfurt te helpen zich te ontwikkelen tot marktleider in de internationale vakbeurssector.

3 oktober 1948 was de officiële opening van de najaarsbeurs en dus de eerste gebeurtenis na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ongeveer 2.000 exposanten uit 32 industriële sectoren uit Duitsland en Europa presenteerden een internationaal assortiment dat alle soorten goederen omvatte. Een van de exposanten op het allereerste evenement dat nog steeds op de markt voor consumptiegoederen aanwezig is, is Koziol; een Duits bedrijf dat bekroonde, hoogwaardige designobjecten voor keukens, badkamers en woonkamers produceert. Stephan Koziol, CEO van het familiebedrijf, zegt: “Ons bedrijf heeft zeer succesvol gebruik gemaakt van de internationale markt voor consumptiegoederen in Frankfurt, vanaf het allereerste evenement in 1948 tot op de dag van vandaag. De vakbeurs is onmisbaar, vooral als het gaat om het veiligstellen van nieuwe internationale klantcontacten en het cultiveren van bestaande.”

Meer informatie

www.messefrankfurt.com

Gepubliceerd op: 10-10-2018

Reacties

Comments