100 medewerkers Pearle lopen hard voor het Oogfonds

Zondag 17 september hebben 100 medewerkers van Pearle meegedaan aan de Dam tot Damloop in Amsterdam. Met deze loop hebben zij 15.000 euro bij elkaar gelopen voor het Oogfonds, de stichting die de enorme groei van het aantal mensen met een oogziekte wil stoppen. Met deze bijdrage sponsort Pearle de voorlichting die het Oogfonds geeft op het gebied van het voorkomen van onnodige blindheid.

“Als je goed kan zien, kun je je niet voorstellen hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Op dit moment is het zelfs in Nederland zo dat twee derde van de blindheid of slechtziendheid voorkomen had kunnen worden. Daarom geeft het Oogfonds voorlichting over risicofactoren én alarmsignalen en adviseert mensen op tijd aan de bel te trekken als het zicht plotseling verandert. Raadpleeg een deskundige”, aldus Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.

Mulder: “Deze sponsoring van Pearle helpt om kilometers te maken in de strijd om oogziekten te voorkomen. We weten uit Amerikaans onderzoek[1] dat bijna de helft van de mensen vindt dat verlies van het gezichtsvermogen de grootste impact op hun dagelijks leven zou hebben. Daarom lopen Pearle en Oogfonds samen op: gezamenlijk vragen wij aandacht voor ogen, aandacht voor zicht.”

Leo van Welij, CEO: “Als Pearle team hebben we voorafgaande aan de loop samen getraind. Bijzonder om vandaag met zoveel collega’s hard te lopen voor een goed doel.  Zo zorgen we met elkaar voor minder onnodige blind- of slechtziendheid”.

 

Meer informatie

www.pearle.nl  

(1) Bron: Nyman, S.R., Gosney, M.A. & Victor, C.R. Br J Ophthalmol 94

Tags: