Adopteer een kind tijdens de Centrop Beurs

Bert Koopman van Koopman Optiek uit Purmerend zet zich als initiatiefnemer van Stichting Masechaba in voor de jonge AIDS-weeskinderen in het Zuid-Afrikaanse plaatsje Bethlehem. In 2009 heeft de Stichting een weeshuis geopend dat zorg biedt aan 80 jonge zieke kinderen waar ze naast voeding, onderwijs en de benodigde medische zorg ook een plek hebben om onbezorgd te kunnen spelen.

U herinnert zich vast de brillenkettinkjes nog, die door vrouwen uit Bethlehem met de hand werden gemaakt en werden verkocht bij verschillende opticiens in Nederland, Belgi?? en Duitsland. Deze inzamelingsactie leverde 110 000 euro op en dit geld heeft het mogelijk gemaakt om in 2009 de deuren van het weeshuis te openen. De betrokken Bert Koopman reist regelmatig af naar Bethlehem om het project te begeleiden en erop toe te zien dat elke euro terecht komt op de juiste plek. Voedsel is essentieel! De eerste stap is met de bouw van het weeshuis gezet; hiermee zijn we er echter nog niet. Er is geld nodig om voor deze kinderen te kunnen blijven zorgen. De jonge zieke kinderen leven veelal in barre omstandigheden waar voedsel schaars is. Juist voor deze kinderen is regelmatige en voldoende voeding van essentieel belang!

Voor het bedrag van 100 euro of meer kunt u een kind adopteren en zo een jaar lang garanderen van voldoende melk, groenten en vlees. Het Centrop, de vereniging van zelfstandige opticiens, steunt dit goede doel en stelt tijdens de aankomende Centrop Beurs op 11 en 12 september in Nijkerk ruimte beschikbaar voor Stichting Masechaba bij de ingang van de beurs. Aan de hand van foto”s kunt u zelf aangeven welk kind u wilt adopteren. Voor een bedrag van 100 euro, waarbij het uiteraard mogelijk is om meer geld te doneren, kunt u het leven van een AIDS-wees veraangenamen.

Kijk voor meer informatie op www.masechaba.com of www.koopman-optiek.nl. U kunt ook contact opnemen met de initiatiefnemer van Stichting Masechaba; Bert Koopman, 06-53380126.