Amerikaanse Startup verwerkt virtualrealitybril in iPhone-hoesje


Om virtual reality toegankelijker te maken heeft Quantum Bakery. een Amerikaanse startup, een iPhone-hoesje ontwikkeld waar een virtualrealitybril in is verwerkt. Op deze manier is het niet meer nodig om de bril los mee te nemen maar heb je hem altijd bij de hand.

Het hoesje, ook wel de Figment, is gemaakt van silicone en aluminium. Door een veer is het mogelijk om het kijkgedeelte uit te klappen. Het kijkgedeelte bestaat uit twee lenzen waardoor de gebruiker naar het scherm kan kijken. In combinatie met virtualreality-apps komt het beeld vervolgens tot leven. Doordat ieder oog een eigen lens heeft krijgt ieder oog een apart beeld te zien. Dit creëert een 3D-effect. Buiten het bekijken van apps om kan het kijkgedeelte ook worden gebruikt als standaard om de telefoon op neer te zetten.

Volgens Quantum Bakery is de ontwikkeling van de bril al zo goed als afgerond. Begin 2016 willen zij de hoesjes versturen aan de mensen die op dit moment het Kickstarter-project steunen.

De Figment kost op Kickstarter $49, omgerekend €46,-, exclusief verzendkosten. Later zal de Figment ook verkrijgbaar zijn in de winkel voor $79, omgerekend €74,-.

Bron:

www.Nu.nl