Anneke Gr??nloh kan na operatie weer zien

Anneke Gr??nloh is vorige week met succes geopereerd aan haar linkeroog. Door een acute vorm van staar kon ze amper nog zien met het oog.

Alles is goed gegaan”, vertelt de 70-jarige zangeres aan De Telegraaf over haar operatie. “Het zicht in dat oog, dat nagenoeg blind was, is nu al voor zeventig procent hersteld!”

Eerder dacht de zangeres dat haar leven voorbij was. “Want wat moet je zonder zicht?” Ze was bang dat ze in een verzorgingstehuis terecht zou komen. “Want ik kon haast niets meer zelfstandig. Zelfs boodschappen doen was een vrijwel onmogelijke opgave.”

Een paar dagen na de controle waaruit bleek dat de operatie was geslaagd, trad Gr??nloh alweer op. “Niets houdt een Gr??nloh tegen, dat is mijn motto. En daarom heb ik tijdens de Gay Pride afgelopen weekeinde alweer gezongen.”

Binnenkort moet Gr??nloh weer onder het mes. “Dan pakken ze mijn andere oog aan, dat er gelukkig niet zo slecht aan toe is als mijn linker. Als die operatie net zo goed verloopt als de eerste, teken ik ervoor!”