Anneke Pastoor test dit keer: VisuXL

Van diagnose tot behandeling

deel 1 door Anneke Pastoor

Ik draag al contactlenzen sinds mijn 15e; vormstabiele lenzen die inmiddels multifocaal maatwerk zijn en die ik met veel plezier en comfort draag. Een aantal jaren geleden merkte ik wel dat mijn ogen steeds droger aanvoelden ‘s avonds. Op zich logisch met al het computerwerk dat ik dagelijks doe. Met blephadoekjes in de weer om te kijken of het hielp. Wel iets, maar niet op de langere termijn. Het droge gevoel in met name mijn rechteroog speelde steeds vaker aan het einde van de dag op. Lens in, lens uit, schoonmaken… niets hielp.

Op Centrop-Sales had ik het er met Rob Westerdijk, Directeur van Simovision® over en hij stelde voor om direct een test te doen. Simovision® introduceerde namelijk recentelijk een Nederlands Simopharma®-team, helemaal gespecialiseerd op het gebied van droge ogen. “Een geïntegreerd platform van diagnose tot behandeling”, verduidelijkt Sales Specialist Remko Sepmeijer mij.

Tijd voor de test, een traanfilmanalyse via de idra. Remko meet de lipidelaag en bekijkt hoe snel de traanfilm van mijn oog openbreekt. Inderdaad blijkt dat dit in mijn rechteroog al na 3 seconden is en bij mijn linkeroog duurt dat beduidend langer. Remko adviseert mij om meteen te starten met VisuXL, een hydraterende en anti-oxidante oogdruppel. Zonder conserveermiddelen; dat vind ik fijn. Remko legt mij uit dat deze druppel samengesteld is uit cross-linked hyaluronzuur, dat daardoor stabieler en effectiever is. Ik moet mijn contactlens ‘s ochtends inzetten met een VisuXL-druppel en, ‘s avonds als ik mijn lenzen uitdoe, nog een druppel in mijn oog doen. Ik besluit het te proberen en start met druppelen. Hoewel de druppel misschien 1 seconde in mijn ogen prikt, voel ik het comfort al snel. En het wordt steeds beter. Vooral ‘s avonds heb ik al snel niet meer het gevoel dat mijn contactlens uit mijn rechteroog brandt. Ongelooflijk fijn! Ik druppel dus nog even door en ga in november weer een test doen bij Remko. Ben benieuwd of de traanfilm in het rechteroog dan later openbreekt. Wordt vervolgd!

Voor meer info:

www.simopharma.com, +31 (0)30 8505519

Tags: