Automerk Mini experimenteert met slimme bril voor tijdens rijden


Autofabrikant Mini test momenteel een slimme bril die informatie in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. Daardoor moet de rijervaring beter worden.

De bril moet onder meer navigatiegegevens, de huidige en de maximaal toegestane snelheid tonen. Ook geeft de bril interessante locaties waar de bestuurder voorbij rijdt extra aandacht, laat Mini weten.

Wanneer er een smartphone aangesloten wordt, toont de bril bovendien ontvangen berichten. Ook maakt röntgentechnologie het mogelijk om door onderdelen van auto’s, zoals deuren, te kijken. Zo kan de drager van de bril bijvoorbeeld een doorgaans niet zichtbaar paaltje wel zien. Hoe dat precies werkt is onduidelijk.

Daarnaast moet het parkeren van de auto met de bril eenvoudiger worden. Dit gebeurt door informatie te projecteren die afkomstig is van de camera die zich in het glas van de bril bevindt. Het inschatten van afstanden tot de stoepranden is daardoor makkelijker.

De bril is ontworpen door BMW, eigenaar van Mini. De technologie zou onder meer afkomstig zijn van chipmaker Qualcomm. De bril wordt later deze maand in Shanghai getoond.

bron: nu.nl