B I R E I (Japans): mooi; prachtig

Per 1 september 2015 is de Benelux een jong bedrijf rijker genaamd B I R E I. Een frisse start up met de ambitie om naast mooie bestaande merken ook nieuwe mooie initiatieven te brengen. 

B I R E I zal ook een platform worden voor de inspiratie van de man erachter: Nathan Mooij. Nathan is voor velen al jaren een vertrouwd gezicht in de optiekbranche. B I R E I zal per 1 september het aanspreekpunt zal zijn voor het prachtige, Japanse, handgemaakte SALT.optics en het duurzame Amsterdamse merk Dick Moby dat met bio-afbreekbare en gerecyclede materialen werkt.

De jarenlange ervaring van Nathan Mooij en zijn kijk op de markt kunnen de vrije hand krijgen in B I R E I. Nathan:
“Al jaren borrelen ideeën in mij op, loopt mijn hoofd soms over van mogelijkheden. Toen een aantal van die ideeën, ook over de toekomst van de optiekmarkt, bleven terugkomen was dat voor mij de drijfveer te starten met eigen onderneming. Nu kan ik eindelijk de stap maken om samen met partners en vrienden die ideeën te gaan realiseren. Daarnaast heeft de consument behoefte aan producten met een verhaal.”

“Als je nu blanco naar de markt mag kijken dan is het duidelijk wat deze verhalen moeten zijn: origineel, oprecht, verantwoord en spannend. Maar 
om zo’n verhaal tot leven te brengen is passie nodig. Het merk zelf maar ook de oprichters, productie, tussenpersonen, de inkoper en vooral de verkoper zijn een belangrijk onderdeel in dat verhaal. Doordat de consument verandert, verandert het hele spel. Die uitdaging ga ik graag met gelijkgezinden aan. Dit betekent voor mij afwijken van de geijkte paden en handen ineen slaan, want ook de rol van de leverancier en product mag daarmee onder de loep.”

“De quote van Anais Nin raakt de kern van B I R E I goed: Luxe artikelen zijn geen noodzaak voor me, maar mooi en goed gemaakte artikelen wel. Birei is een Japans woord en betekent letterlijk mooi, schoonheid en pracht. Aangevuld met de passie en kennis om dit mooi en goed te vertalen. Vanuit dit DNA werken we aan de nieuwe concepten en producten. We beginnen wel vast en kunnen niet wachten het portfolio verder uit te breiden.”

B I R E I start 1 september en kunt u benaderen voor:

  • Saltoptics.com: handgemaakte, Japanse monturen en zonnebrillen; 
  • Dick-moby.com: handgemaakte, Italiaanse monturen en zonnebrillen van gerecyclede materialen en bio-acetaat; 
  • Teamtrainingen en inspirerende workshops.

Contactgegevens:

B I R E I B.V. | +31 (0)6 17 9 00547 | 
[email protected]www.facebook.com/bireibv