Baanbrekende technologie voor een nieuwe generatie contactlenzen

Ciba Vision kondigt de lancering aan van haar nieuwe daglenzen, Dailies Total1 silicone hydrogellenzen met watergradiënt. Dankzij de unieke innovatie van de watergradiënt behouden Dailies Total1 contactlenzen hun glijbaarheid voor 100%, zelfs na een hele dag dragen , en bieden ze een hele dag lang een uitzonderlijk draagcomfort.

Uit onderzoek blijkt dat contactlenzen bij wel 44%  van alle contactlensdragers af en toe ongemak veroorzaken. In 48% van de gevallen is ongemak de reden om te stoppen met het dragen van contactlenzen . Dit cijfer is belangrijk als u weet dat in Europa alleen al jaarlijks ongeveer 2,6 miljoen mensen stoppen met het dragen van contactlenzen. Bovendien is de twijfel of het dragen van contactlenzen wel comfortabel is, de belangrijkste reden waarom potentiële contactlensdragers er niet aan beginnen…

“Door deze innovatieve technologie, die contactlensdragers de hele dag lang comfort biedt, op de markt te brengen kunnen we het leven van veel mensen in positieve zin veranderen. Tot de meest voorkomende klachten van contactlensdragers behoren ongemak, droge en rode ogen, vooral aan het einde van de dag. Sommige contactlensdragers die zijn gestopt met het dragen van contactlenzen, zullen het nu misschien opnieuw durven proberen”.
 

We knipperen ongeveer 14.000-maal per dag met onze ogen. Dat betekent dat onze oogleden ongeveer elke zes seconden over de voorkant van het hoornvlies (en over de contactlenzen) glijden. Een hoge “lubricity” beperkt de wrijving met de delicate weefsels van de ogen tot een minimum. Dailies Total1 silicone hydrogel contactlenzen met watergradiënt zijn zo ontworpen dat het watergehalte vanaf de kern tot aan het oppervlak toeneemt van 33% tot ruim 80% (stemt overeen met het watergehalte van het oppervlak van het hoornvlies). Dankzij dit unieke lensontwerp hebben Dailies Total1 contactlenzen een hoge “lubricity” en een uitzonderlijk hoge zuurstoftransmissie. Dat betekent dat meer zuurstof door de contactlens kan dringen en dat is belangrijk voor gezond lensdragen.

 

Uit klinische studies met Dailies Total1 contactlenzen blijkt dat 93% van de dragers het erover eens is dat de nieuwe contactlenzen zijdezacht en vochtig aanvoelen. Dailies Total1 contactlenzen werden ontwikkeld door contactlensspecialist Ciba Vision. “We kondigen u met veel trots de lancering aan van Dailies Total1 silicone hydrogellenzen met watergradiënt. Dankzij een compleet nieuwe benadering van contactlenscomfort zijn onze ontwikkelingsteams erin geslaagd deze uitstekende contactlenzen met watergradiënt te ontwikkelen. Dailies Total1 contactlenzen zijn ontworpen om te voldoen aan de levensstijl van contactlensdragers, die steeds hogere eisen stelt. Ze helpen ongemak en drop out te voorkomen, iets wat deze oogzorgsector negatief heeft beïnvloed”, zegt Erich Bauman, OD en R&D projectleider voor Dailies Total1 contactlenzen. ”Uit studies blijkt dat vier van de vijf proefpersonen het erover eens waren dat Dailies Total1 contactlenzen zo comfortabel zijn dat men ze helemaal niet voelt.”