Barberini steunt onderzoek naar droge ogen

Barberini Eyewear heeft een overeenkomst gesloten met Fondazione Banca degli Occhi del Veneto Onlus ter ondersteuning van onderzoek naar het gebruik van oftalmische lenzen tegen infraroodstraling. Met hun nieuwe bril zal Barberini testen of zij vroegtijdige veroudering van weefsel kan voorkomen.

Banca degli Occhi Foundation

Deze eerste ‘Eye Bank’ van Europa werkt samen met ongeveer 190 chirurgen en 20 oftalmoglogische centra in Europa, Azië en Afrika. Logischerwijs is oogheelkunde hun kernactiviteit, maar ze voeren ook onderzoeksprojecten uit op breder oculair gebied. Dat is ook nu het geval met het onderzoek naar stralingen op het droge oog.

Platinum GlassTM

Barberini biedt een glas dat de beste constante visie garandeert. De Platinum GlassTM biedt een hoge weerstand tegen krassen en mechanische stress. De bril is 100% recyclebaar en biedt bescherming tot 400 nm (UV400), oftewel de maximale bescherming tegen UV-stralen. Maar het meest interessante is natuurlijk dat deze bril gaat testen of met het weren van infraroodstralen vroegtijdige veroudering van weefsel voorkomen kan worden.

Meer informatie

www.barberinieyewear.it