Bausch+Lomb introduceert bevochtigende oogdruppels Biotrue


Een oogdruppel voor een snelle en natuurlijke bevochtiging. Schiphol – Bausch+Lomb, de wereldwijde oogzorgonderneming, heeft de introductie van Biotrue bevochtigende oogdruppels aangekondigd. 

Na de Biotrue Multi-Purpose Solution en de Biotrue ONEday contactlens wordt de Biotrue familie uitgebreid met een bevochtigende oogdruppel. Doordat Biotrue bevochtigende oogdruppels 0.24% hyaluronaat bevatten, vrij zijn van conserveringsmiddelen en geschikt zijn voor harde en zachte contactlenzen bieden deze druppels en snelle en natuurlijke bevochtiging.

“Deze druppel is een ideale oplossing voor consumenten die last hebben van droge ogen veroorzaakt door externe factoren zoals bijvoorbeeld, airconditioning, het weer en gebruik van contactlenzen” aldus Pieter Bas Kampmeinert, Marketing Manager Benelux, Bausch+Lomb Vision Care. “Maar ook voor consumenten die veel werken met digitale apparaten en als gevolg daarvan minder vaak knipperen met hun ogen. En die laatste groep consumenten is snel groeiende en zeker wanneer we kijken naar de stijgende verkoop van mobiele apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets. Hier ligt een enorm potentieel voor de optiek. Alleen al het plaatsen van de Biotrue bevochtigings druppels op de toonbank zal zorgen voor vraag naar het product.”


Bausch+Lomb laat zich bij de ontwikkeling van Biotrue producten inspireren door het oog zelf. Ze heeft nauwkeurig onderzocht hoe het oog zich van nature werkt. Biotrue bevochtigende oogdruppels zijn op 2 manieren bio-geïnspireerd. Ten eerste heeft de oogdruppel dezelfde PH-waarde als het natuurlijke traanvocht zodat ze zeer comfortabel aanvoelen. De druppel bevat verder een natuurlijke bevochtiger, hyaluronaat, die ook in het oog voorkomt en dat de gehele dag de lens vochtig houdt voor lang draagcomfort. De Biotrue producten maken het lensdragen buitengewoon comfortabel.

Biotrue bevochtigings druppels zijn verkrijgbaar in flesjes van 10ml MDO (Multi doseringssysteem) en te bestellen per 10 flesjes. Ieder flesje is voorzien van een handig gepatenteerd pompmechanisme en dankzij dit mechanisme zijn de druppels tot 6 maanden na opening te gebruiken. De 10 flesjes zijn verpakt in een handige shipper die met enkele eenhoudige handelingen dienst kan doen als toonbank display. Biotrue bevochtigende oogdruppels zijn verkrijgbaar vanaf heden.

Vraag meer informatie aan uw Bausch+Lomb vertegenwoordiger of kijk op www.bausch.nl of hier.