Bausch+Lomb introduceert EasySept Hydro+ contactlensverzorging


Schiphol – Bausch+Lomb introduceert een nieuw waterstofperoxide contactlensverzorgingsproduct, EasySept Hydro+. 

EasySept Hydro+ biedt een uitstekend algeheel comforte en uitzonderlijk krachtige desinfectie in slechts 4 uur, is vrij van conserveringmiddelen en is geschikt voor alle zachte en vormstabiele zuurstofdoorlatende contactlenzen. De EasySept Hydro+ is vanaf nu verkrijgbaar en zal op korte termijn EasySept vervangen.

“52% van de huidige peroxide gebruikers is ontevreden over het comfort van hun contactlensvloeistof.” aldus Pieter Bas Kampmeinert, Marketing Manager Benelux, Bausch+Lomb Vision Care. “Dat blijkt uit een studie die door Bausch+Lomb is uitgevoerd onder peroxide gebruikers. Voornaamste klachten zijn irritatie, droge ogen, rode ogen, jeukende ogen etc. EasySept Hydro+ bevat Triple Moist technology wat er voor zorgt dat de bevochtiger langer op de lens aanwezig blijft tijdens het dragen, tot wel 20 uur! Tijdens het eerste uur van de desinfectiecyclus zorgt de bevochtigingsstof carbamide ervoor dat de neutralisatie vertraagd wordt. Hierdoor ontstaat in het eerste uur een maximale blootstelling aan de waterstofperoxide voor een uitzonderlijke krachtige desinfectie. Na het eerste uur vindt er een versnelling van de neutralisatie plaats zodat de lenzen snel weer ingezet kunnen worden. Uiteraard reinigt EasySept Hydro+ contactlenzen, zacht en vormstabiel, zoals je van een peroxide contactlensverzorgingsproduct mag verwachten. Die reiniging en desinfectie geschiedt wel in slechts 4 uur. Zo kunnen consumenten hun contactlenzen weer snel dragen.”

Hoewel de vraag naar een peroxide contactlensvloeistof ongeveer 20% is binnen de totale zachte contactlensverzorging is er een groeiende behoefte aan peroxide systemen. Met name omdat EasySeptSept Hydro+ geen conserveringsmiddellen en extra bevochtigers bevat is dit systeem uitermate geschikt voor de wat oudere populatie contactlensdragers in combinatie met multifocale contactlenzen. 

Deze doelgroep heeft eerder last van droge ogen. Bausch+Lomb is al enige tijd EasySept Hydro+ aan het testen en de eerste geluiden zijn zeer positief, zowel van de aanpasser als van de consument. “De nieuwe EasySept Hydro + maakt inderdaad een verschil in comfort en door de 4 uur desinfectietijd is deze vloeistof ook gebruiksvriendelijker dan andere waterstofperoxide systemen” aldus Pieter Verweij van Kieft Optiek uit Hattum. Zeer binnenkort is er meer informatie over de uitkomsten van de test te verwachten.

EasySept Hydro+ is verkrijgbaar in een 120ml starter, een 360ml verpakking en een multipack verpakking met 5 flessen van 360ml. Alle verpakkingen zijn voorzien van een speciale lenshouder (per fles één lenshouder) met platina disc.

Vraag meer informatie aan uw Bausch+Lomb vertegenwoordiger of kijk op www.bausch.nl