BCLA kondigt plan aan voor wereldwijd consensusrapport over “presbyopie en het beheer ervan”

Een nieuw wereldwijd consensusrapport van BCLA zal BCLA-leden en de bredere beroepsgroep evidence-based begeleiding bieden over alle aspecten van presbyopie en het beheer ervan om de beste patiëntenzorg mogelijk te maken.

Voortbouwend op het eerste nummer (gepubliceerd in april 2021), zal BCLA CLEAR Presbyopia worden gepubliceerd in de januari 2024-editie van het BCLA-tijdschrift ‘Contact Lens and Anterior Eye’ (CLAE) en zal werk bevatten van panels van wereldwijde experts.

Executive Co-Chair van BCLA CLEAR Presbyopia, Dr. Shehzad Naroo (hoofdredacteur, Contactlens en Anterior Eye) zei: “De vorige BCLA CLEAR-uitgave in CLAE over het onderwerp contactlenzen is al een enorme hulpbron gebleken voor alle betrokkenen op het gebied van contactlenzen. We verwachten dat de presbyopie problematiek in CLAE de benchmark zal worden op het gebied van presbyopie.”

BCLA CLEAR Presbyopie zal de norm bepalen waarnaar onderzoekers en oogzorgprofessionals zullen verwijzen voor de laatste informatie in het veld en zal ook kansen voor toekomstig onderzoek benadrukken.

Executive Co-Chair van CLEAR Presbyopia, Professor James Wolffsohn, zei: “Ik ben verheugd dat de BCLA, als een lang gevestigde, multidisciplinaire oogzorgorganisatie, dit initiatief heeft ondersteund om de academische literatuur over presbyopie te herzien.

BCLA CLEAR Presbyopia zal acht overzichtsartikelen bevatten, elk samengesteld door een panel dat wordt voorgezeten door internationale experts.

De themagebieden zijn:

1. Diagnose en classificatie

2. Mechanisme en optica

3. Epidemiologie en impact

4. Evaluatie en diagnose

5. Management met brillen en contactlenzen

6. Management met hoornvliestechnieken

7. Management met sclerale technieken

8. Management met intraoculaire lenzen

Als je expertise hebt in een van de bovengenoemde vakgebieden en als co-auteur wilt worden beschouwd, download dan het aanvraagformulier en vul het in. Terug sturen voor 30 september 2022.

Meer informatie

www.bcla.org.uk

Tags: