Beelden van nieuwe versie Google Glass verschenen


Er zijn beelden verschenen van een nieuwe versie van de slimme bril Google Glass. De nieuwe versie lijkt veel op de oude variant, maar is nu voornamelijk gericht op professioneel gebruik.

Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse communicatiewaakhond (FCC) en waarover 9To5Google schrijft. De bril is nu opvouwbaar, een functie waar gebruikers van de eerdere testversies van Google Glass al langer om vroegen.

Ook is het niet langer mogelijk om heimelijk video-opnames te maken met de bril: als de camera aanstaat gaat er aan de voorkant een lichtje branden. Verder is de aan-knop verplaatst, de behuizing waterdicht gemaakt en kan de bril nu op 5Ghz-wifi-netwerken worden aangesloten.

Google Glass kreeg in 2013 en 2014 een hoop aandacht. De slimme bril werd door tegenstanders verweten het mogelijk te maken gemakkelijk inbreuk op de privacy te maken doordat het niet te zien was of een gebruiker heimelijk opnamen aan het maken was.

Na alle controverse kondigde Google aan dat de Glass voorlopig geen consumentenversie zou krijgen en verdween het project uit het maatschappelijke oog. De nieuwe versie is vooral gericht op bedrijven en krijgt dan ook de naam Google Glass Enterprise Edition mee.

Hoewel de informatie en foto’s op de officiële website van de keuringsinstantie verschenen, heeft Google zelf nog niets officieel aangekondigd.

Foto: FCC

Bron: nu.nl