Blind voor 1 dag, ga de uitdaging aan!

Het Oogfonds roept iedereen op om donderdag 21 juni, de langste dag van het jaar, mee te doen aan de actie Blind voor 1 dag. Hiermee willen ze iedereen bewust maken van de obstakels die mensen met een visuele beperkingen iedere dag moeten overwinnen om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarnaast heeft deze actie als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor oogonderzoek. 

Omdat er voor veel van deze ziektes nog geen goede behandeling is, worden steeds meer Nederlanders blijvend slechtziend of blind. Een visuele beperking heeft een enorme impact op het dagelijks leven en wordt door bijna iedereen sterk onderschat. Met de actie Blind voor 1 dag wil het Oogfonds meer begrip creëren en geld ophalen voor onmisbaar oogonderzoek. Het Oogfonds investeert namelijk in wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes, zoals maculadegeneratie (MD), glaucoom en diabetische retinopathie.

Ga de uitdaging aan!

Deelnemers kunnen een simulatiebril naar keuze bestellen. Ga je voor een vlek in het midden, een kokervisie, vlekken verspreid over je hele zichtveld of voor volledig blind? Hiermee gaan teams twee, vier of acht uur een zelfbedachte uitdaging aan met de bril op om zo te ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Zo gaat Oogvereniging bijvoorbeeld slechtziend/blind boodschappen doen en gaat team Grathem slechtziend/blind uit eten.

U kunt helpen

Door middel van sponsoring kunt u zich ook inzetten voor Blind voor 1 dag en zo bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Bij interesse sturen wij u een sponsorsheet, zo vindt u alle pakketten en prijzen en wordt uw bedrijfsnaam gekoppeld aan diverse vormen van exposure. Participatie is mogelijk van € 250,00 tot € 2.000,00 en het Oogfonds gaat graag aan de slag met een sponsorpakket voor u.

Meer informatie

www.blindvoor1dag.nl