Blinde bejaarde (71) weert overvallers af

Hij mag dan 71 jaar zijn en blind, Tom Guzzi uit Pittsburgh is allesbehalve een weerloos slachtoffer. Dat merkten ook de twee gewapende overvallers die de bejaarde Amerikaan in zijn huis probeerden te beroven.

Het duo deed zich voor als medewerkers van een energiebedrijf. Met de smoes dat ze de gasstanden kwamen opmeten, wisten ze bij Guzzi binnen te komen. Toen de man ze naar de boiler in zijn kelder had geleid, kreeg hij opeens een pistool in zijn mond geduwd. De overvallers eisten dat hij ze naar zijn spaargeld zou leiden, maar daar voelde Guzzi niets voor.

Terwijl hij een van de mannen van zich af sloeg, kreeg hij van de andere overvaller meerdere schokken met een stroomstootwapen. De kranige bejaarde wist echter naar boven te vluchten, waar hij in de keuken een pot van het fornuis pakte en zijn belagers daarmee een paar rake klappen verkocht. Ondertussen riep hij hard naar zijn broer dat die de politie moest bellen. Niet wetende dat Guzzi helemaal geen broer heeft, sloegen de overvallers geschrokken op de vlucht.

De politie heeft de daders nog niet kunnen pakken en hoopt dat getuigen zich melden met bruikbare informatie. Guzzi zit ondertussen weer thuis, nadat hij in het ziekenhuis 30 hechtingen kreeg voor de verwondingen die hij opliep bij de laffe aanval.

tom_guzzi

Tom Guzzi