Blinde topatleet komt naar Nederland

Stichting Light for the World nodigt u uit voor de perspresentatie van ‘Mijn lange loop naar het licht’; het boek over het onwaarschijnlijke leven van Henry Wanyoike, de blinde topatleet uit Kenia.

Waar en wanneer?

Dinsdag 2 oktober 2012, 11:00 uur, Olympic Experience, Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam.

Programma

Na een korte introductie over de totstandkoming van het boek zal Henry Wanyoike persoonlijk zijn levensverhaal vertellen. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van foto’s.

Achtergrond

Henry werd in 1974 geboren in een sloppenwijk in Kenia. Toen hij 21 jaar oud was, werd hij plotseling blind door een beroerte. Na een moeilijke periode pakte hij zijn leven weer op. Uit het niets won hij goud op de Paralympics in Sydney (5000m.). Vier jaar later won hij twee keer goud in Athene.

Hij bezit wereldrecords op de 5.000m., 10.000m. en, tot afgelopen zondag, de marathon. Helaas heeft Henry zijn vierde deelname aan de Paralympics moeten afbreken met een blessure. Naast zijn atletiekloopbaan zet Henry zich in voor de allerarmsten in Kenia via een eigen Foundation.

Henry bewijst dat leven met een beperking geen belemmering hoeft te zijn om topprestaties te leveren. Zijn doorzettingsvermogen is een inspiratiebron voor velen. Hij is een veelgevraagd spreker op basisscholen in Kenia. Omdat Henry ambassadeur is van Light for the World, heeft de stichting het initiatief genomen om dit boek beschikbaar te maken voor het Nederlandse publiek. Het boek verscheen eerder in Duitsland.

Signeersessie

Direct na afloop van de perspresentatie (12:00 uur) is het mogelijk om het boek te kopen voor de actieprijs van ” 13,50 en te laten signeren door Henry. Het boek is ook te koop via de website van Light for the World.

henri