Bollé Eco Atmos helm wint prestigieuze eco award

De sneeuwsport- en outdoorbeurs Slide & OTS Winter biedt retailkopers de beste gelegenheid om producten voor de winter 2022-2023 te bekijken, vergelijken en bestellen. Een van de hoogtepunten van de show is de Slide & OTS Winter Awards die de allerbeste nieuwe producten voor het volgende seizoen erkennen.

Dit jaar werkte de show samen met Protect Our Winters UK voor de categorie Eco Award, een categorie voor merken die bijzonder milieuvriendelijke referenties tonen. De deelnemende producten werden beoordeeld op de interpretatie van Protect Our Winters van de algehele milieu-impact, rekening houdend met en een afweging tussen alle milieuonderwerpen.

Als erkenning voor Bollé’s bijdrage op dit gebied en zijn expertise, ontwerp en technologie, is Bollé trots om aan te kondigen dat zijn nieuwe voor winter 22-23 Eco Atmos-helm is uitgeroepen tot de winnaar van de Eco-categorie.

Na in de zomer een duurzaam stedelijk assortiment fietshelmen te hebben ontwikkeld (4 modellen en 9 kleurstellingen), zijn de Eco Atmos skihelm en ook de nieuwe Eco Blanca-bril Bollé’s natuurlijke antwoord op de behoeften van fervente skiërs die hun steentje willen bijdragen voor de planeet. Er is een nieuw hoofdstuk geopend in de duurzaamheidsaanpak van Bolle, waardoor niet alleen duurzame producten, maar ook een React For Good-campagne is ontstaan.

Bij het winnen van de Eco Award zei Louis Cisti, Vice President – Global Marketing Bollé Brands: “Hoe meer we groeien, hoe meer het duidelijk wordt dat de toekomst van innovatie moet worden verankerd rond duurzaamheid en onze ethische impact als merk. Onze industrie zal ophouden deel uit te maken van het probleem en deel gaan uitmaken van de oplossing voor onze planeet en samenleving. Dit jaar is een keerpunt voor Bollé met de lancering van zijn “React For Good” -campagne, ondersteund door de lancering van onze eco-bedachte fietshelmen voor forenzen en onze eco-bedachte winterbril en helm. Deze prijs is het resultaat van een reis die we 2 jaar geleden zijn begonnen en geeft erkenning aan onze kernstrategie. We zijn supertrots op deze Eco Award.”

ECO ATMOS

Ontworpen met eco-materialen, waaronder een Lycra-voering, riemen, scheidingswanden, schaal en oorkussens, allemaal gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede of biobased materialen, samen met kurk gemengd met de EPS, is het Bollé’s eerste skihelm met een duurzaamheidsbenadering.

Het actieve ventilatiesysteem met 8 ventilatieopeningen maakt de ECO ATMOS ook tot een van de meest geventileerde helmen in het assortiment van Bollé.

In één oogopslag zijn functies onder meer:

 • 100% gerecyclede lycra & mesh voering
 • 100% gerecyclede band & 100% eco-nylon verdeler
 • 50% gerecycled oorstof
 • 20% gerecyclede pc-schaal (100% op zwarte versie)
 • ECO kunststof
 • 100% eco verpakking
 • Instelbare ventilatie
 • Afneembare en wasbare voering
 • Verwijderbare 3D-oorkussens
 • AViD Progressieve EPS
 • Klik om het systeem te passen
 • 3 kleurstellingen in 3 verstelbare maten

Eco Atmos zal in november 2022 verkrijgbaar zijn bij Bollé retailers.

Meer informatie

Bobos eyewear Den Bosch – Sandra Van Renterghem – Mobiel +32477 27 96 38 – E.  [email protected]

Tags: