Brillen op sterkte van het evil eye sportassortiment

Zie alles superscherp, laat geen enkel detail aan uw blik ontsnappen, concentreer langdurig zonder vermoeide ogen … Voor wie een topprestatie wil neerzetten, is een optimaal zicht onontbeerlijk. Het maakt sporten bovendien veiliger en aangenamer.

Het sportassortiment van evil eye wordt gemaakt door Silhouette. Het Vision Sensation Lab van Silhouette in Linz is een van de modernste onderzoeks- en productiecentra voor brillenglazen op sterkte ter wereld. Hier produceert Silhouette correctieglazen met een maximale precisie. evil eye biedt sportieve brildragers glazen op sterkte aan: ze hebben daarbij de keuze uit glazen rechtstreeks in het montuur, een adapter of clip-in glazen. De ‘Made in Austria’ evil eye RX-oplossingen maken keer op keer indruk dankzij hun hoge productiekwaliteit en nauwkeurigheid.

Glazen rechtstreeks in het montuur voor het grootste gezichtsveld

Brillenglazen die rechtstreeks in het montuur worden geplaatst, zijn zowel technisch als esthetisch gezien de beste optie. Bij deze methode worden de brillenglazen op de exacte sterkte van de brildrager geslepen en rechtstreeks in het montuur geplaatst. Van de drie opties biedt rechtstreekse beglazing het grootste gezichtsveld. De ideale keuze dus voor alle sporten waarbij een perifeer zicht cruciaal is. Dankzij de sterke kromming van het glas kunnen oogafwijkingen tot ca. +/- 5 dioptrie worden gecorrigeerd. Het grote voordeel? Glazen rechtstreeks in het montuur zijn combineerbaar met elke evil eye lenstechnologie (LST, VARiO of LST VARiO) en filterkleur. Brildragers kunnen dus ook voor sportieve activiteiten hun favoriete keuze maken uit deze uitmuntende filtertechnologieën en -kleuren.

Adapter/schermadapter – een geniale combinatie

Glazen op sterkte combineren met een fel gebogen sportbril? Dat kan met een adapter! Hiermee is het namelijk mogelijk om brillenglazen op sterkte te plaatsen in schermmodellen (d.i. een doorlopende filter voor beide ogen), zoals de evil eye vizor-brillen. In dit geval wordt het geslepen glas met de vereiste gezichtsscherpte in een adapter gemonteerd. Deze adapter wordt daarna aan het montuur van de sportbril vastgemaakt. Ook bij deze optie kan de brildrager zijn of haar favoriete keuze maken uit de verschillende filtertechnologieën en -kleuren van evil eye. Dit systeem biedt dezelfde voordelen als rechtstreeks gemonteerde brillenglazen, en is dan ook een interessant alternatief voor ernstigere oogafwijkingen.

Clip-in – de meest flexibele oplossing

Wilt u nog meer flexibiliteit? Dan is de clip-in de beste optie. De glazen op sterkte worden met een clip-in rechtstreeks op de brug of op het neuskussentje achter de filters van de sportbril bevestigd. Het grote voordeel is dat u deze glazen – afhankelijk van de helderheid, de toepassing of de sport – zeer snel en eenvoudig kunt vervangen, zonder dat u de clip-in moet verwijderen. Bovendien kunt u de clip-in voor verschillende evil eye brilmodellen gebruiken afhankelijk van hoe deze is vastgemaakt. Dankzij het kleinere oppervlak is deze optie geschikt voor hogere dioptriewaarden. Zo kunnen zelfs grotere oogafwijkingen worden gecorrigeerd. Alle modellen van evil eye zijn trouwens compatibel met een clip-in.

Meer informatie

www.evileye.com