Brilletje Jochem voor ogen weer terecht

Het brilletje van Jochem voor ogen in Zwolle is terecht. Donderdag werd bekend dat het gevelstuk het vorige weekend door onbekenden is meegenomen.

Donderdagavond is eigenaar Arie van Vliet gebeld door een vrouw, die wist te vertellen wie het brilletje van de gevel heeft getrokken en waar het brilletje zich bevindt. De vrouw, die anoniem wil blijven, heeft de daders op hun baldadig gedrag aangesproken. Ze zouden na het stappen het brilletje van de gevel hebben getrokken.

Gisterochtend is het brilletje weer teruggebracht. Ik ben heel blij dat er ook nog eerlijke mensen op de wereld zijn die de nek uitsteken en de daders durven aan te spreken,” geeft een opgewekte Arie van Vliet aan. “Daarmee krijgt dit verhaal toch nog een positieve wending voor mij.”

Het brilletje heeft een kleine beschadiging opgelopen. “Dat valt gelukkig mee. Ik zal er onderhoud aan laten plegen en dan kan het brilletje weer aan de gevel gehangen worden.”

Voor Van Vliet is de zaak hiermee afgedaan. Nog aangifte doen tegen de daders, heeft volgens de eigenaar van Jochem voor ogen ook weinig zin: “Ik weet namelijk niet wie het gedaan hebben.”

brilletje2