Carriere Optiek creëert ruimte met verbouwing

Carriere Optiek verbouwde afgelopen jaar hun interieur met Top Vision als een van hun partners. Bij een verbouwing komt veel kijken. Wat moet er verbeterd worden? Hoe kom je aan inspiratie? Susan Bakkers van Carriere Optiek vertelt over wat er komt kijken bij een verbouwing.

Verbetering

“Waar de winkel tegenwoordig zacht en sfeervol oogt, was de optiek in de oude situatie onrustiger met witte en paarse wanden. De tafels stonden voorheen middenin de winkel maar door deze tafels naar de zijkant te verplaatsen, is er een rustigere sfeer gecreëerd met meer privacy. Ook zijn we langsgegaan bij Top Vision in Haarlem omdat we merkten dat onze framehouders gingen oxideren. Door de nieuwe kunststof framehouders van Top Vision is dit probleem verholpen. Daarnaast hebben ze een rubberen inlay wat voor extra stabiliteit zorgt en hebben we extra capaciteit gecreëerd door de Mino-kolommen. Door deze extra capaciteit was het mogelijk om de winkel in te richten met persoonlijke accenten. Het is precies geworden zoals we gehoopt hadden. Door de 3D-tekeningen konden we in een eerder stadium al aangeven wat onze veranderpunten waren.”

Inspiratie

“Het ontwerp hebben we samen met ‘Vorm Martini’ gemaakt met de uitvoering van Heri Interieurprojecten. Op Pinterest hebben we een moodboard gemaakt met ideeën. We werkten eerder al in de ruimte, dus we hadden goed voor ogen wat voor indeling we wilden. Zo wilden we bijvoorbeeld houten meubels. Dit zorgt voor een mooie afwisseling in de winkel en we hebben hierdoor meer opslagruimte.”

Reacties

“We krijgen erg veel positieve en verrassende reacties. De meeste klanten geven aan dat het erg ruim is. Sommigen vragen zelfs of we een deel hebben bijgebouwd. Dan vertel ik hen dat er juist meer in de winkel staat dan voorheen. We hebben tot eind april een openingsactie gehad en dit verliep boven verwachting. We hopen dat we deze trend door kunnen zetten.”

Top Vision

Bij Top Vision Group ligt de focus hoofdzakelijk op de ontwikkeling en productie van industriële, innovatieve presentatiematerialen voor de optiekbranche. In slechts één oogopslag herken je de handtekening van Top Vision Group: uniek qua ontwerp, met gebruik van gemalde materialen, van goede kwaliteit en een perfect afwerkingsniveau. Alles met als doel designerbrillen praktisch en aantrekkelijk te presenteren. Een must voor elke opticien en zonnebrilspecialist.

Meer informatie

www.topvisiongroup.nl/carriere-optiek

Tags: