Charmant Benelux bezoekt hoofdkantoor en fabriek Japan


In de eerste week van april is Charmant Benelux samen met enkele klanten afgereisd naar het mooie Japan voor een rondreis en een bezoek aan het hoofdkantoor en de fabriek.

In de fabriek hebben we kunnen zien hoe onze speciale Line Art CHARMANT monturen van Excellence Titan worden gemaakt. Allemaal waren we onder de indruk van het vele handwerk en het vakmanschap!

1. Hier wordt er handmatig gekeken of de Excellence Titan draden voor de veren op de juiste manier zijn afgesneden. Vervolgens worden ze netjes op een rijtje gelegd om verder bewerkt te kunnen worden.

2. De Line Art CHARMANT monturen worden met de hand gekleurd, een heel secuur klusje.

3. Ook de steentjes worden één voor één met de hand aangebracht op de veren en/of de hoekstukken!

4. Alle titanium onderdelen worden schoongemaakt en gecoat in 7 verschillende “baden”.

5. Door middel van het precisie laser lassen, kunnen de meest kleine onderdelen moeiteloos aan elkaar worden gelast. Doordat er maar een heel klein oppervlakte wordt verhit, blijft de structuur van het materiaal onveranderd, waardoor het risico tot breken minimaal is. Met als resultaat duurzame vormen en designs met onzichtbare lasnaden.

6. CHARMANT Group is zeer serieus in haar betrokkenheid om constant technisch zeer goed ontworpen monturen te leveren, gemaakt van de beste materialen die veilig en van de hoogste kwaliteit zijn. Om altijd deze topkwaliteit te kunnen waarborgen, voeren we strenge controles uit; sommige op basis van overheids-voorschriften, andere op basis van Charmant-eigen extra bepalingen.

7. In Japan is Line Art CHARMANT het nummer 1 eyewear merk! Dit hebben we wel gezien in het straatbeeld van Japan. We hebben enkele opticiens bezocht in Tokyo en daar troffen we prachtige Line Art CHARMANT hoeken en displays aan.

8. We waren in de perfecte week in Japan: alle kersenbloesems stonden volop in bloei. Een leuk weetje: de kersenbloesem (Sakura) is voor de Japanners heel bijzonder en heeft een symbolische betekenis; het staat voor een nieuw begin. Dit vieren ze door in parken onder de bloesembomen samen te komen met vrienden en familie (Hanami).

Eyeline Magazine

In de nieuwe Eyeline Magazine, die u inmiddels heeft ontvangen, is eveneens een reisverslag van het uitje naar Japan terug te vinden. Gemist? Lees ‘em dan hier (PDF).

De Eyeline redactie


Line Art catalogus (klik)