CHARMANT lanceert nieuw merk: MINAMOTO

CHARMANT Group heeft maanden lang hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw merk, waarbij alles draait om zijn Japanse roots. CHARMANT Group is dan ook heel trots om eindelijk dit nieuwe merk universum te kunnen introduceren: MINAMOTO.

De oorsprong

Minamoto betekent “oorsprong” in het Japans en dat is waar dit merk naar teruggaat. Naar zijn roots. Naar de oorsprong. Naar de essentie.

Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Sabae, een stad in de Japanse prefectuur Fukui. Deze stad is de bakermat van de Japanse brillenindustrie en deze regio staat ook bekend om de rijke geschiedenis aan zeer bekwame vakmanschappen, zoals lakwerk en de vervaardiging van washi papier en gesmeden messen.

Japans vakmanschap, traditie en geschiedenis speelden een grote rol bij de totstandkoming van Minamoto. Zo is de privécollectie van historische brillen van de oprichter van invloed geweest, evenals de passie van medewerkers voor de Japanse brillengeschiedenis. Een bril, waar een bril voor bedoeld is. Zonder al te veel poespas.

Een grote inspiratiebron voor Minamoto is dan ook de Japanse Zen filosofie, die staat voor minimalisme en focus op het essentiële. De Minamoto collectie ontdoet zich van het overbodige om terug te keren naar de essentie: authenticiteit, comfort, hoge kwaliteit, finesse, onovertroffen aandacht voor detail en schoonheid staan hierin centraal.

Minamoto wil de typische Japanse gedachte ai-chaku (愛着) overbrengen: de liefde en genegenheid voor dingen die je voor lange tijd gebruikt en die je je hele leven bij je draagt. Producten die zijn waarde behouden en zelfs mooier worden naarmate de tijd strijkt.

Originele kwaliteit

Bij de keuze van de materialen hecht Minamoto veel waarde aan authenticiteit en kwaliteit. Daarom zijn de Minamoto monturen gemaakt van 99,4% puur Japans titanium, de hoogste kwaliteit die op de markt bestaat en van bèta titanium voor perfecte flexibiliteit en comfort. Bovendien is dit materiaal nauw verbonden met de geschiedenis van het bedrijf, want zij waren een van de eerste bedrijven ter wereld die titanium gebruikten voor de productie van monturen in de jaren tachtig. Zelfs de neuspads zijn gemaakt van puur titanium, waardoor deze brillen heel lang mee gaan!

Origineel ontwerp

Elke bril is een symbool van Japans vakmanschap, een waar meesterwerk. Het ontwerp is minimalistisch en tijdloos, met een ruwe titanium afwerking. Het logo is een Japanse kanji, met de hand gemaakt door een kalligrafie meester die werkt voor het bedrijf, en betekent “oorsprong”. Het logo komt terug op de titanium oortips en ook op andere onderdelen. Discrete decoraties zijn minutieus gegraveerd en weerspiegelen de precisie en kwaliteit, waar Japan bekend om staat. De monturen zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, die authenticiteit en kwaliteit wensen.

Origineel etui

De Minamoto monturen worden geleverd in een etui van handgemaakt washi papier. De medewerkers hebben een klein familiebedrijf gevonden in de Fukui prefectuur, waar het washi papier al 1500 jaar met de hand gemaakt wordt. Het speciale patroon op het 100% organische washi papier staat bekend als ‚Sumi-Nagashi‘ en is gemaakt met Japanse inkt met behulp van een kalligrafiepenseel. Dit patroon wordt met de hand gemaakt door een meester- ambachtsman en net zoals elke Minamoto bril een origineel is, is ook elke uniek vervaardigde, handgemaakte washi-papieren etui dat. Geen enkel etui is hetzelfde!

Originele campagne

Omdat Minamoto een authentiek merk is, moet dit ook tot uitdrukking komen in de campagnebeelden. Terwijl over het algemeen gewerkt wordt met visuals van brillen, kiest Minamoto voor een geheel andere aanpak. In de campagnebeelden laat het merk de monturen doorschemeren met een minimalistisch concept, waardoor mysterie en nieuwsgierigheid worden gecreëerd. Door in het beeldmateriaal een glimp van de Japanse roots tot leven te brengen, legt Minamoto een link naar zijn eigen oorsprong.

De Samurai staat symbool voor geconcentreerde precisie in de producten. De Geisha vertegenwoordigt de tijdloze schoonheid van de monturen, hun unieke elegantie en stijl. De beelden laten meteen zien waar Minamoto voor staat: het origineel.

Bent u benieuwd naar de collectie? Nog even geduld, binnenkort zal Charmant het laten zien!

 

Tags: