CIBA Vision breidt collectie torische lenzen uit

In oktober 2007 lanceerde CIBA Vision Benelux met succes de torische versie van AIR OPTIX® in het silicone hydrogel assortiment, onder de naam AIR OPTIX® for Astigmatism. Met ingang van 1 mei zal de parameterrange worden uitgebreid met cilinder -1.75. Tot nu toe waren er paslenzen en verkoopverpakkingen van 6 lenzen beschikbaar in sterkten van plan tot -6.00 (stappen van 0.25 dpt), cilinders -0.75 en -1.25, in alle asrichtingen per 10°.

AIR OPTIX® for Astigmatism is uniek door het baanbrekend ‘Precision Balance 8|4 Design’, een prisma ballast design waarvan de dikkere delen zich bevinden op posities 8 en 4 uur en waarbij de interactie met het onderste ooglid wordt geminimaliseerd. Zo biedt de lens naast een uitzonderlijke stabiliteit een hoog comfort. De lens heeft markeringen op 3, 6 en 9 uur waardoor de stabilisatie gemakkelijk te evalueren is.

Het Precision Balance 8|4 Design laat ruimte voor een grote optische zone en dus een uitstekende visus. Het nieuwe prisma design zorgt er ook voor dat de dikte van de lens behoorlijk wordt gereduceerd zodat ook in dit gebied een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid wordt bekomen
Met een centrale Dk/L van 108 @ -3.00 kunnen nu ook astigmaten, die ongeveer één derde uitmaken van alle correctiebehoevenden, genieten van gezonder en meer comfortabel lensdragen.

Voor meer informatie: CIBA Vision, tel. 076 531 67 67 vanuit Nederland en 015 28 64 64 vanuit België.