CIBA VISION breidt het AIR OPTIX??? for ASTIGMATISM assortiment uit

CIBA VISION lanceert in oktober AIR OPTIX” for ASTIGMATISM lenzen van plan tot -9.00 D (per 0.25) en met 4e cilinder -2.25, alle assen per 10??. Lenzen in deze serie waren al beschikbaar van plan tot -6.00 D (per 0.25) en met cilindersterkten -0.75, -1.25 en -1.75 alle assen per 10??. De AIR OPTIX for ASTIGMATISM lenzen met Precision Balance 8|4″ design beschikken over een grote optische zone voor een uitstekende visus en met een Dk/L van 108?? @ -3.00D, bieden ze de hoogste zuurstoftransmissie van alle torische zachte lenzen.

De AIR OPTIX for ASTIGMATISM lens wordt gekenmerkt door een geringe prismasterkte in de grote optische zone, zodat de dikte wordt gereduceerd en de Dk/L wordt verhoogd. De dikste punten van de lens bevinden zich op 8u en op 4u. Interactie met het onderste ooglid wordt aldus geminimaliseerd, wat leidt tot een beter comfort. Deze positionering laat ook een snelle stabilisering toe, voor een consistente en scherpe visus. Samen met de constante randdikte zorgt dit design voor een buitengewoon stabiele visus en comfort, gedurende de hele draagtijd.
Het Precision Balance 8|4 design van de AIR OPTIX for ASTIGMATISM zorgt voor hoge successcores bij de initi??le passing, omdat de passing en stabilisatie van de lens zeer consistent zijn van drager tot drager. 95% van de dragers werd succesvol uitgerust met de eerste paslens en in maar liefst 99% van de gevallen werd een aanvaardbare of optimale passing bereikt . AIR OPTIX for ASTIGMATISM lenzen stabiliseren gemiddeld binnen de 30 seconden .
AIR OPTIX for ASTIGMATISM lenzen laten tot 7x meer zuurstof door dan de toonaangevende, lage Dk/L lens . Dit draagt bij tot de bescherming tegen tekens en symptomen van corneahypoxie en resulteert in wittere ogen die er gezond uitzien.
Net zoals de AIR OPTIX sferische variant, ondergaat de AIR OPTIX for ASTIGMATISM lens de door CIBA VISION gepatenteerde, permanente en biocompatibele plasmabehandeling. De betere bevochtigbaarheid en de depositresistentie die hieruit resulteren, dragen bij tot gezonder lensdragen.

Voor meer info: CIBA VISION Customer Care, tel. 015 28 64 64.