CIBA Vision lanceert Dailies AquaComfort Plus

CIBA Vision breidt haar daglenzenassortiment uit met DAILIES® AquaComfort PlusTM. De lenzen hebben een unieke, 3-voudige bevochtigende werking voor een comfortabel gevoel, de hele dag lang. Het is de eerste en enige lens met CIBA Vision’s unieke ‘Triple Action Moisture’: een 3-voudige bevochtigende werking die gedurende de hele dag voor buitengewoon comfort zorgt. De nieuwe, gepatenteerde lens wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 3 comfortcomponenten: HPMC (Hydroxypropyl methylcellulose) legt een zijdezachte comfortfilm over de lens voor een uitstekend initieel comfort; PEG (Polyethylene glycol) bevochtigt de lens en werkt samen met de 3de component voor een optimaal comfort gedurende de dag; PVA (Polyvinyl alcohol) een knipperslag-geactiveerd agens, laat de lens fris aanvoelen, zelfs aan het einde van de dag. Met de nieuwe DAILIES AquaComfort Plus, worden bevochtigende componenten vrijgelaten bij elke knipperslag. Op deze manier wordt de traanfilmfunctie ondersteund en voor een comfortabel gevoel gezorgd. DAILIES AquaComfort Plus lenzen zijn ideaal voor lensdragers met hoge verwachtingen op het gebied van draagcomfort, voor diegenen die minder goede comfortervaringen in het verleden hedden, én voor potentiële nieuwe dragers.
Om aan de verschillende verwachtingen van dragers qua comfort en prijs te kunnen beantwoorden, zal CIBA Vision haar Focus DAILIES All Day Comfort lens blijven aanbieden. De contactlensspecialist beschikt aldus over 2 hoog kwalitatieve daglensopties, die beide bevochtigingscomponenten bevatten met bewezen doeltreffendheid.
DAILIES AquaComfort Plus lenzen zijn beschikbaar van +0.50D tot +6.00 D per 0.25D en van -0.50D tot -10.00D. De lens heeft een diameter van 14.0 mm en een unieke BCR van 8.70. De lichtblauwe VISITINT® handling tint, zorgt voor makkelijker inzetten en uitnemen. De lenzen worden geproduceerd volgens de door CIBA Vision gepatenteerde Lightstream Technology™, die garant staat voor hoge kwaliteit en reproduceerbaarheid.
Samen met de lancering van DAILIES AquaComfort Plus lenzen, introduceert CIBA Vision verscheidene wijzigingen aan het DAILIES merk en de verpakking. DAILIES AquaComfort Plus lenzen krijgen een gloednieuwe premium verpakking en zijn meteen het eerste product waarop het nieuwe CIBA Vision bedrijfslogo zal te zien zijn.
In de loop van 2008-2009 zal dit nieuwe bedrijfslogo verder worden uitgerold.
CIBA Vision blijft de enige fabrikant die een uitgebreid assortiment daglenzen aanbiedt voor verschillende visuele behoeften, alle met ingebouwde bevochtiger voor comfort de hele dag lang. Focus DAILIES Toric is beschikbaar voor astigmaten en Focus DAILIES Progressives is er voor de presbyoop.