Ciba Vision lanceert iPad applicatie voor opticiens

Ciba Vision Benelux lanceert als eerste contactlenzenproducent een applicatie voor de iPad. De applicatie stelt opticiens in staat om consumenten op een interactieve manier te informeren over contactlenzen, de keuze voor de meest geschikte contactlens en de verzorging van lenzen.

“De door Ciba Vision ontwikkelde app geeft opticiens en hun klanten snel en mobiel toegang tot belangrijke en bruikbare informatie rondom contactlenzen. Met de app benadrukken we de voortrekkersrol die Ciba Vision wil vervullen als het gaat om contactlenzen en educatie” , aldus Ellen Koekoeckx, Trade marketeer Benelux van Ciba Vision. De applicatie is vanaf 1 februari gratis te downloaden in de App Store van Apple onder de naam Cibavision. Binnenkort zal de app overigens ook verkrijgbaar zijn voor androids.

Features
De Ciba Vision app omvat tal van interactieve tools. Zo is er bijvoorbeeld een ludieke test ontwikkeld waarmee de consument kan kijken of hij misschien astigmatisme heeft. Verder geeft de app een compleet overzicht van het beschikbare assortiment daglenzen, maandlenzen en kleurlenzen. Met een compacte vragenlijst kan men bepalen welke lenzen het beste bij iemand passen. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij multifocale contactlenzen waarmee de contactlensdrager zowel dichtbij als veraf een uitstekende gezichtsscherpte behaalt, als alternatief voor de leesbril. Voor de beginnende contactlensdrager staan op de app instructievideo”s over het aanbrengen en uitnemen van contactlenzen.

De app van Ciba Vision behandelt ook het dragen van contactlenzen door kinderen en geeft antwoord op de 18 meest gestelde vragen over lenzen. Binnen afzienbare tijd wordt de app verder uitgebreid met onder andere tips voor gezond lensdragen en informatie over de nieuwste producten in het assortiment..