COLORClip – Werpt een schaduw op al het overige


LensLab Einschleifservice heeft er al lang over nagedacht hoe een perfect zonneclipsysteem eruit zou kunnen zien.

Daarover zijn de meeste opticiens het namelijk eens – de kwaliteit van de huidige generatie standaardoplossingen voor clips is ondermaats. Het ontbreekt hier aan esthetiek en functionaliteit, of er zijn zichtbare magneten nodig in corrigerende glazen.

Hoe zou een optimale oplossing eruit zien?
De optimale clip zou eruit zien als een zonnebril, zou polariserend en gebruiksvriendelijk zijn voor brillendragers en voor de opticien nagenoeg geen productiewerkzaamheden met zich meebrengen. En deze clip bestaat – de COLORClip! Deze clip wordt door middel van een CNC-machine gefreesd uit een polariserende triacetaatschijf.

Zo ontstaat er een monoschijf precies in de vorm van het middengedeelte. Er wordt een grote mate van esthetiek bereikt en de bril met corrigerende glazen krijgt een zonnebril-look. De monoschijf in combinatie met een ruime keuze uit kunststofhaakjes garandeert dat de clip perfect past. Er worden geen metalen onderdelen gebruikt, dus is er geen kans op krassen van glazen en montuur door de clip.

Het grote voordeel voor de opticien
De op maat gemaakte clip kan door elke opticien worden besteld, en de bril hoeft niet te worden opgestuurd of zelfs gevijld. De starterskit van LensLab is het enige wat men nodig heeft: naast verschillende accessoires bevat deze een webcam met statief en de benodigde software.

De bestelling
Voor de opticien komt er eigenlijk weinig bij kijken: met behulp van de webcam en het statief maakt men een afbeelding van het middengedeelte. Deze afbeelding wordt dan automatisch geïmporteerd in de COLORClip-software. Daar worden rode punten om het rechterstuk van het middengedeelte geplaatst. De linkerzijde wordt automatisch evenwijdig daaraan gespiegeld. Hierbij wordt een groene lijn, de latere modelvorm, opgebouwd.

De punten kan men met behulp van de pijltjestoetsen precies in positie brengen en fijn afstellen, zodat het montuur achteraf nauwkeurig kan worden reproduceert. Zo wordt de ontwikkeling van sleutelgatbruggen en complexe vormen kinderspel. Aan de hand van een testexemplaar van de clip kunnen de vorm en grootte ervan nog gecontroleerd worden; vervolgens wordt de bestelling per e-mail vanuit de software naar LensLab verstuurd. Normaal gesproken heeft de opticien de clip dan binnen 2 werkdagen in huis. Zo kan men ook klanten in toeristische gebieden een optimale en snelle oplossing bieden.

De eindmontage
Met een speciale tang worden de inkervingen en boorgaten in de afgewerkte monoschijf gestanst – zo eenvoudig als het valideren van een vervoersbewijs! Vervolgens selecteert men uit ons hakenassortiment de passende haakjes en haalt men deze gewoon door het boorgat.

De voordelen in één oogopslag

  • Individueel op maat gemaakte monoschijf-zonneclip
  • 5 polariserende kleuren (grijs, bruin, G15, koper, geel)
  • Exact passende vervaardiging
  • Levering naar Nederland binnen 2 werkdagen
  • Klant hoeft zijn/haar bril niet te missen
  • Geen metalen onderdelen – hierdoor geen krassen van montuur en glazen
  • Geen montage van magneten in het glas nodig!

Meer informatie
http://www.lenslab.de/colorclip/colorclip-netherla…
http://www.colorclip.info/colorclip-nederlands/

Matthias Radlinger genoot zijn opleiding bij FreudenHaus Optik in München. Toen speelde hij al een belangrijke rol bij de vervaardiging van brillen voor eindgebruikers. Na voltooiing kreeg hij de leiding over de werkplaatsen van FreudenHaus Optik en was hij op dit gebied verantwoordelijk voor intussen 3 vestigingen van FreudenHaus. Na twee jaren als gezel bezocht hij de vakschool in München. In 2003 richtte hij vervolgens LensLab Einschleifservice.


www.lenslab.de