Contactlenzen voor kinderen en tieners


Meer dan een miljoen Nederlanders draagt contactlenzen, maar slechts een klein deel daarvan zijn kinderen. 


Volgens rapporten ‘hebben ongeveer één op de vijf kinderen van vijf tot 15 jaar, en tot bijna één op de drie jongeren van 16-19 jaar zichtcorrectie nodig. Maar slechts één op de 12 van diegenen die contactlenzen zouden kunnen dragen doen dat momenteel ook.’ Studies hebben aangetoond dat kinderen succesvol contactlenzen kunnen dragen.

Het op jonge leeftijd dragen van contactlenzen kan het zelfvertrouwen en de sociale acceptatie vergroten en bovendien de zichtkwaliteit bij sport en andere activiteiten verbeteren. Op maat gemaakte contactlenzen bieden ongekende mogelijkheden voor full time zichtcorrectie, wat vooral belangrijk is voor kinderen met strabisme, astigmatisme of slecht zicht in één oog. Lenzen kunnen ervoor zorgen dat beide ogen goed samenwerken en helpen om een lui oog te voorkomen.

Met meer dan een miljard beschikbare parameters kunnen de op maat gemaakte maandlenzen van mark’ennovy, zoals de Saphir RX of de Gentle 80, worden gemaakt voor de correctie van zo goed als elke oogafwijking. Een groot aantal basis curves en diameters zorgt ervoor dat de lenzen exact op de cornea van elk individueel kind passen. Een ander voordeel is dat de parameters kunnen worden aangepast naargelang de veranderende refractie. Dit betekent dat het hetzelfde type contactlens door de jaren heen gebruikt kan blijven worden. 

Saphir Rx en Gentle 80 worden met de nieuwste silicone hydrogel en biomimetische materialen gemaakt waardoor ze zeer zacht aanvoelen. Optimale zuurstofdoorlaatbaarheid en een UV filter in de Gentle range beschermen de ogen van het kind al vanaf een zeer jonge leeftijd. De Gentle 80 en Saphir RX hebben met respectievelijk 0.13 Mpa en 0.29 Mpa een zeer lage modulus wat de lenzen erg resistent maakt en daarmee zeer geschikt voor hantering door jonge kinderen. 

Het team van mark’ennovy biedt professioneel aanpasadvies om de oogzorgprofessional bij te staan en is gespecialiseerd om te adviseren bij het aanpassen van op maat gemaakte lenzen voor jonge ogen.

Voor meer informatie: www.markennovy.com/nl