CooperVision blijft investeren in Biofinity

CooperVision blijft investeren in de Biofinity® silicone hydrogel maandlenzen. Deze investeringen, samen met betere fabricagetechnieken, hebben tot verbeteringen geleid in capaciteit en parameters, maar ook in een efficiëntere productie. Onlangs kondigde CooperVision aan dat bestaande Biofinity sferische lenzen werden aangevuld met hogere min-sterktes en deze zomer wordt nog een uitbreiding van min-sterktes en plus-sterktes verwacht. Doordat nu meer parameters mogelijk zijn, kunnen ook meer contactlensdragers op Biofinity overgaan. De verwachting is dat door een aanpassing van de prijzen, meer oogzorgprofessionals Biofinity als maandlens voor overdag zullen voorschrijven.
Stuart Cockerill, Marketing Director EMEA bij CooperVision: “Met Biofinity hebben we een unieke silicone hydrogel-technologie in handen en door de nieuwe prijsstelling en grotere diversiteit aan sterktes zullen meer contactlensdragers kunnen profiteren van Biofinity. Door de eigenschappen van lage modulus en hoog zuurstofgehalte is de Biofinity lens een ideale upgrade voor dragers van hydrogel lenzen en wordt nu beter toegankelijk voor hen.”
Biofinity combineert de Aquaform™ technologie met een geavanceerd lensontwerp, wat resulteert in Aquaform Comfort Science™; de volgende standaard in contactlenscomfort. De lens beschikt over opmerkelijke chemische eigenschappen, zoals lage modulus, natuurlijk waterminnend materiaal zonder oppervlaktebehandeling of bevochtigingsmiddelen; uniek voor een silicone hydrogel contactlens.
Voor meer info: www.coopervision.com