CooperVision draagt bij aan duizenden oogtesten in Cambodja

Lenzendragers van de multi-focale lens Proclear hebben in 2010 op sympathieke wijze een steentje bijgedragen aan een project van Dark & Light in Cambodja. Dit op initiatief van de producent CooperVision, die zowel nationaal als internationaal zich graag inzet voor goede doelen. Zo heeft de contactlenzenproducent in Groot-Brittannië een grootschalige actie ingezet met Proclear voor de stichting Pink Ribbon. In 2010 is de multi-focale lens Proclear ingezet voor de ondersteuning van een goed doel in Nederland. In de maand van het Zien is, in samenwerking met stichting Dark & Light het project IRIS in Cambodja ondersteund. Inmiddels is de opbrengst bekend en kan het project voor blindheidpreventie in de plattelandsgebieden van Cambodja met succes worden uitgevoerd.

 

Tijdens de maand van het Zien in Nederland, doneerden gebruikers van de multi-focale contactlens Proclear bij aankoop van hun maandelijkse lenzen automatisch een bedrag van twee euro per verpakking. Met deze giften wordt kansarme kinderen in Cambodja een verbetering van levenskwaliteit geboden. Het investeren in plaatselijk oogheelkundig personeel resulteert in een effectieve bestrijding van vermijdbare blindheid.

 

Zichtbaar verschil
IRIS voert medische checks uit en helpt waar nodig met oogoperaties. Het project sluit aan bij plannen van Vision2020 in Cambodja. Met de opbrengst van CooperVision wordt een bijdrage geleverd aan de uitvoering van 2700 oogtesten en 517 staaroperaties. Drie opticiens zullen van start gaan in de drie oogklinieken om testen te doen en brillen aan te meten. Oogheelkundig verpleegkundigen ontvangen een opleiding en ook andere medewerkers krijgen een training in primaire oogzorg. In vijf provincies krijgt een groot aantal mensen een zichtreddende operatie dankzij het jaarlijkse oogzorgkamp, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het nationale comité ter bestrijding van blindheid. Aan het Nationale Oogzorgprogramma van Cambodja zal blijvend voortgezette ondersteuning gegeven worden.