CooperVision introduceert MyDay daglenzen

coopervisionlogo5

 

CooperVision introduceert MyDay daglenzen; CooperVision’s Smart Silicon technologie zorgt voor een optimale beleving van silicone hydrogel daglenzen.

 

Gebruik makend van haar grondige kennis op het gebied van daglenzengebruik, de verwachtingen van oogzorgspecialisten en de ontwikkelingen in contactlensmaterialen, presenteerde CooperVision Inc. de nieuwe MyDay daglenzen op het  BCLA (British Contact Lens Association) congres in Manchester.

 

Met een unieke chemische structuur genaamd Smart Silicone technologie, creëren MyDay lenzen (Stenfilcon A) efficiënte kanalen om het hoornvlies van zuurstof te voorzien. Met minder siliconen kan de gewenste zuurstofdoorlaatbaarheid behaald worden, het efficiënte siliconen netwerk zorgt voor verhoogde hydrofilie van de materialen. Dit resulteert in betere bevochtiging van het lensoppervlak, een hoger watergehalte en een lagere modulus, zoals van een hydrogel lens, voor een zachter en verbeterd draagcomfort.

 

Dankzij deze eigenschappen bieden MyDay lenzen aan oogzorgspecialisten en hun klanten de optimale balans tussen comfort, handling en zuurstofdoorlatendheid voor een gezondere ervaring tijdens het lenzen dragen. De lenzen zullen naar verwachting vanaf september 2013 in Europa beschikbaar zijn, met de uitrol naar andere mondiale markten in 2014.

 

“Terwijl de silicone hydrogel daglenzen categorie zich ontwikkelde, zijn wij geduldig geweest in onze aanpak en hebben we onze tijd genomen om een lens materiaal te ontwikkelen dat aan alle kritische eisen van de oogzorgspecialisten en de dragers voldoet,” zei Dennis Murphy, executive vice president, Global Sales and Marketing, CooperVision.

 

Hij voegde eraan toe: ” MyDay tilt silicone hydrogel naar een hoger niveau. De lens is ontworpen voor de generatie van vandaag, die het leven op een snellere, slimmere en efficiëntere manier benadert – mensen die alles willen ervaren wat de wereld ze te bieden heeft en dit moeiteloos willen doen. MyDay belooft een gezondere manier van dragen, gecombineerd met een zeer hoog draagcomfort.

 

Klinisch onderzoek toont aan dat negen van de tien dragers tevreden zijn met het comfort van MyDay lenzen. In een bilaterale, gerandomiseerde vergelijking met de huidige toonaangevende daglens, boden MyDay lenzen superieure prestaties op alle gebieden: comfort, droogheid, handling en algemene tevredenheid. Bovendien, na het twee weken lang dragen van daglenzen draagt de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid van MyDay lenzen bij aan minder rode ogen, wat ervoor zorgt dat de ogen er witter en dus gezonder uitzien.

 

Keith Tempany, oogzorgspecialist en eigenaar van de befaamde optiekzaak ‘Tempany’s’, gevestigd in Broadstone, Verenigd Koninkrijk, heeft de lens getest. Hij zei: “Ik heb de MyDay lens als een unieke lens ervaren: een daglens zonder compromissen. MyDay lenzen met Smart Silicone brengen zuurstof transmissie op een hoger niveau dan nodig is voor dagelijks gebruik. Het hoge watergehalte verbetert beweging van de lens en het draagt bij aan het draagcomfort. En de modulus, die lijkt op die van een hydrogel lens, heeft een uitstekende handling en is aangenaam voor het oogweefsel, wat zorgt voor een moeiteloze overstap voor huidige dragers van hydrogel contactlenzen. Ik verwacht grote vraag vanuit de praktijken die begrijpen wat daglensdragers nodig hebben in een geoptimaliseerde lens.”

 

Mark Harty, European President van CooperVision, zei: “We zijn verheugd om een volledig nieuw product op de markt te brengen dat de markt van daglenzen voor altijd zal veranderen. We weten dat silicone hydrogel momenteel het voorkeursmateriaal is voor dragers van daglenzen, maar de huidige beschikbare lenzen worden door veel oogzorgspecialisten en dragers nog steeds beschouwd als moeilijk aan te passen, niet gemakkelijk te hanteren en oncomfortabel aan het einde van de dag.

 

Wij streven ernaar om de hele industrie te bevorderen met de lancering van MyDay en om oogzorgspecialisten te helpen om de voordelen van silicone hydrogel lenzen bij meer klanten aan te bieden door het aanmeten van een product met een optimale balans van comfort, handling en zuurstofdoorlatendheid voor gezond lenzen dragen. We zijn ervan overtuigd dat zodra dragers en potentiële dragers MyDay zullen proberen, zij niets anders meer willen.”

 

MyDay contactlenzen worden begin september in de Benelux geïntroduceerd, verdere informatie volgt. www.coopervision.nl