CooperVision neemt GP Specialists over

CooperVision heeft C&E GP Specialist, INC. overgenomen, een bekende producent en distributeur van maatwerk orthokeratologie contactlenzen. De overname betekent een verdere uitbreiding van de CooperVision Specialty EyeCare en haar leiderschap in het aanpakken van de toenemende ernst en prevalentie van bijziendheid.

“CooperVision zet zich in om oogzorgprofessionals te voorzien van geavanceerde lenzen en diensten, diepgaande kennis en educatieve middelen die van belang zijn voor het uitbreiden van hun opties voor myopie management. Deze overname verbetert ons vermogen om te voldoen aan de behoeften van oogzorgprofessionals en uiteindelijk van het gezichtsvermogen van hun patiënten”, aldus Juan Carlos Aragón, OD, President of CooperVision Specialty Eyecare. “Het toevoegen van de enorme ervaring van GP Specialists bouwt voort op wat we hebben gecreëerd met de overnames van Blanchard, Paragon, Procornea en Soflex in de afgelopen jaren.”

GP Specialists is opgericht in 2003 en heeft een reputatie opgebouwd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige Ortho-K lenzen voor gebruik door oogzorgprofessionals wereldwijd, waaronder het populaire iSee™ ontwerp. Daarnaast produceert en distribueert het bedrijf een groot portfolio aan lensontwerpen zoals de OK-GOV™ merken en OrthoTool’s. Het bedrijf zal ook doorgaan als een belangrijke distributeur van Paragon CTR-lenzen.

“We focussen ons al vele jaren op het aanpakken van bijziendheid, en we zijn erg trots op het aanzienlijke aantal ontwerp opties dat we aanbieden in de Noord-Amerikaanse en Aziatisch-Pacifische markten. Ons team heeft bijziendheid altijd gezien als een ernstig gezondheidsprobleem, dus ik ben blij dat deze inspanning zal worden voortgezet als we deel gaan uitmaken van CooperVision, dat een duidelijke leider in de markt is”, zegt Steve Wagner, voormalig President van GP Specialist.

Mr. Wagner zal de aankomende maanden als adviseur voor het bedrijf fungeren om te helpen bij een soepele overgang. Industrie veteraan Mark Cosgrove blijft werkzaam bij GP Specialists als General Manager, en verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Rich Jeffries van CooperVision Specialty EyeCare’s senior managementteam zal extra ondersteuning bieden, waarbij hij overkoepelend werkt om het huidige en toekomstige aanbod te helpen ontwikkelen en leveren.

Net als de andere CooperVision Specialty Eyecare eenheden, zal GP Specialists haar naam behouden en werken als complementair bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd in San Diego, Californië. De klanten van GP Specialists blijven samenwerken met hun huidige vertegenwoordigers.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Tags: