CooperVision S1ngles: word specialist in vrijheid

S1ngles is een uniek totaalconcept waarmee CooperVision het meest uitgebreide assortiment silicone hydrogel daglenzen in de markt aanbiedt. Afgelopen maandag introduceerde de contactlensproducent het concept tijdens het webinar ‘Inzicht in S1ngles’ en gaf toelichting hoe u dit concept in uw eigen praktijk kunt passen.  

Het online event, live uitgezonden vanuit Veldhoven, werd geopend door Eef van der Worp en Ilona Bradwolff. Justin Samgar, spoken word artist, hield een mooie voordracht. Aan het begin van ieder segment kwam hij ook weer kort spreken.

Door iedere dag een schone, nieuwe lens te dragen, wordt het comfort vergroot en kan het aantal dropouts verminderen. Door de jaarlijkse dropout met 3.5 % te verminderen, kunt u uw aantal contactensdragers in 10 jaar tijd verdubbelen. Met silicone hydrogel lenzen, die de laatste jaren zeker niet meer beschouwd kunnen worden als nicheproduct, wordt dit nog eens versterkt. De contactlens laat meer zuurstof door en blijft beter vochtig; ook behoudt hij beter zijn vorm en blijft de rand intact. Omdat consumenten meer en langer achter een scherm zitten, is dehydratie een belangrijk punt om als specialist naar te gaan kijken. Een daglens is hygiënischer en geeft minder gedoe. Vraag bij de consument ook naar gemak, ook als iemand in eerste instantie geen daglenzen wil. Voor een weekendje weg is een setje daglenzen veel makkelijker mee te nemen dan een fles lenzenvloeistof, gaf Ilona als voorbeeld.

Stel open vragen, zo instrueerden ook Olaf Cox en Lotte Verstijnen van L’eau, reclamebureau voor gedragsverandering. Door middel van priming kunt u uw klanten een duwtje in de rug geeft zonder dat ze het gevoel hebben gemanipuleerd te worden. Vraag bijvoorbeeld ‘in welke situaties vindt u uw bril onhandig?’ in plaats van ‘vindt u uw bril weleens onhandig?’. Tijdens de presentatie was ook nog een netwerkmogelijkheid in de vorm van breakoutrooms, en er was een panelgesprek met verschillende ondernemers uit het vak. Al met al laat CooperVision zien dat u met het nieuwe S1ngles concept uw klanten de vrijheid kunt bieden die ze verdienen, en met het unieke partnership programma dat hieraan gekoppeld is, wordt u als professional ook ondersteund om uw klanten te overtuigen.

Inzicht in S1ngles gemist? De opname zal beschikbaar komen op CooperVisions Learning Academy. Daar kunt u zich registreren met uw klantnummer en zo het webinar terugkijken.

Tags: