CooperVision sluit aan bij Optometry Giving Sight

Contactlensfabrikant CooperVision is een wereldwijde verbintenis aangegaan met Optometry Giving Sight, en gaat door Global Platinum Sponsor te worden nauw met de charitatieve instelling samenwerken aan zijn grote fundraisingcampagne: de World Sight Day Challenge.

11 oktober was World Sight Day, de wereldwijde ‘Dag van het Zien’, en deze challenge daagt de optische wereld uit mee te gaan doen aan de wereldwijde beweging die vermijdbare blindheid wil elimineren. De activiteiten die CooperVision ontplooit, zullen grote bedragen opleveren om wereldwijd projecten te ondersteunen die oogzorg bieden, de plaatselijke bevolking opleiden en de infrastructuur verbeteren voor mensen die blind of slechtziend zijn ten gevolge van ongecorrigeerde refractiefouten.

In reactie op de samenwerking en het ondersteunen van de World Sight Day met wereldwijde initiatieven,  zei Heathcliffe Clash, communications manager Europa, Midden-Oosten & Afrika: “Wij zijn zeer betrokken bij de World Sight Day Challenge en ondersteunen Optometry Giving Sight met een serie initiatieven in onze vestigingen, waaronder het doneren van de verkoop van polsbandjes en een website waarop de medewerkers kunnen bijdragen.

We zijn ook blij dat we kunnen aankondigen dat we in november 2012 onze One Bright Vision-campagne gaan starten: een initiatief dat tot doel heeft 100.000 oogonderzoeken mogelijk te maken bij kinderen in Tanzania.”One Bright Vision loopt tot eind 2013 en ondersteunt het uitgebreide oog-gezondheidsprogramma voor kinderen van 7 tot 12 jaar in het district Bagamoyo in Tanzania.

wsd

CooperVision voert het initiatief uit in nauwe samenwerking met de uitvoerende partner van Optometry Giving Sight, het Brien Holden Vision Institute. Meer details over het initiatief en over hoe de bedrijfstak kan deelnemen, worden binnenkort bekendgemaakt. Donna Power, regiomanager Europa bij Optometry Giving Sight, verklaarde: “Natuurlijk zijn we erg blij dat een partner als CooperVision zo betrokken is bij  de behoeften. Ze hebben door hun eerdere plannen al laten zien, hoe ze een belangrijke rol zullen gaan spelen door samen met ons te helpen vermijdbare blindheid duurzaam te verminderen.”

Meer dan 600 miljoen mensen zijn blind of slechtziend omdat ze gewoon nooit in de gelegenheid waren hun ogen te laten onderzoeken en te laten corrigeren. 90% van de vermijdbare blindheid komt in de ontwikkelingslanden voor en 80% van alle blindheid is te behandelen of te genezen dankzij moderne behandelingen en technologie??n.  

Optometry Giving Sight is in veel landen actief, met name in de ontwikkelingslanden ” van Malawi tot Mexico, van Papoea-Nieuw-Guinea tot Peru ” en sinds 2007 heeft het meegewerkt aan het opzetten van 57 projecten in 32 landen, waardoor basale oogzorg gegeven werd aan meer dan vier miljoen mensen. Dit is bereikt door het opzetten van 100 oogcentra en het opleiden van meer dan 2.600 leden van de plaatselijke bevolking tot oogzorgverlener op middelbaar niveau.