CooperVision start eigen Academy

CooperVision Nederland B.V. start per 10 april 2012 met haar eigen CooperVision Academy. Hiervoor is CooperVision een samenwerking aangegaan met Eyeacademy. Eyeacademy zal het management en alle operationele taken van de CooperVision Academy faciliteren.

Opleiding en training van essentieel belang

CooperVision investeert al jaren in training en opleiding van contactlensspecialisten en ondernemers, o.a. met de trainingen van Harry Dickhoff. Het trainingsprogramma wordt ieder jaar verder geprofessionaliseerd en uitgebreid. De behoefte aan training en opleiding vanuit de optiekmarkt neemt de laatste jaren enorm toe. Niet alleen door de technologische ontwikkelingen, maar ook door de behoefte vanuit zowel ondernemers en contactlensspecialisten als consumenten. Vandaar dat marktleider CooperVision besloten heeft om een volgende stap te maken door haar eigen CooperVision Academy op te richten. Hiermee verwacht CooperVision haar klanten nog beter te ondersteunen in haar prestaties en daarmee uiteindelijk rendementsverbetering.

Eyeacademy

Eyeacademy is in augustus 2011 opgericht door Stichting iAcademy Optiek Nederland. Eyeacademy ontwikkelt enerzijds eigen leer- en trainingsprogramma”s voor management en medewerkers in de optiekbranche. Daarnaast werkt zij samen met organisaties in de optiekbranche, zoals leveranciers, door gebruik te maken van hun trainingsprogramma”s. Er is een divers programma aan trainingen op het vaktechnisch vlak en op het gebied van management, commerci??le en communicatieve vaardigheden.

In samenwerking met o.a. CooperVision wordt het gemeenschappelijk belang onderstreept dat samenwerking binnen de optiekbranche noodzakelijk is om de kwaliteit van management en medewerkers te borgen en te verbeteren d.m.v. permanente educatie. Om daarmee op het gebied van kwaliteit het onderscheid te cre??ren richting de consument. En daarmee voor de optiekondernemer meer rendement te realiseren. Medio april 2012 zal Eyeacademy via een (web)portal haar programma introduceren, inclusief die van CooperVision Academy.