CooperVision zet sterker in op duurzaamheid

Om meer positieve impact op het milieu te hebben, gaat CooperVision samenwerken met Plastic Bank®, een sociale onderneming die zich onder meer bezighoudt met ethische recycling-ecosystemen in kustgemeenschappen.

Plastic Bank® inzamelaars krijgen een vergoeding voor de materialen die ze verzamelen en kunnen deze gebruiken voor basisbenodigdheden zoals levensmiddelen, kookbrandstof, schoolgeld en zorgverzekering.

In de Verenigde Staten, de eerste regio waarin in het kader van de nieuwe samenwerking een concreet initiatief wordt gelanceerd, financiert CooperVision voor elke doos Clariti® 1 day die in het land wordt verkocht, de verzameling, verwerking en het hergebruik van plastic afval te financieren, gelijk aan het gewicht van het plastic in lenzen en verpakkingen van Clariti® 1 day. Dit initiatief maakt Clariti® 1 day de eerste netto plastic-neutrale contactlenzen ter wereld. CooperVision heeft het plan om later dit jaar aanvullende programma’s in andere regio’s te lanceren.

“Onze toewijding aan het welzijn van de planeet heeft een centrale plaats verworven in de cultuur van CooperVision. We hebben de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van duurzame productie en activiteiten op gebieden waar we de grootste invloed kunnen uitoefenen”, aldus Simon Seshadri, Senior Vice President van Global Marketing, CooperVision. “Plastic speelt een cruciale rol in de hygiënische levering en steriele bescherming van onze contactlenzen, en we hechten belang aan de manier waarop dat plastic wordt beheerd. Onze samenwerking met Plastic Bank® biedt nieuwe mogelijkheden voor verdere uitbreiding van onze duurzaamheidsinspanningen en nieuwe, innovatieve vormen van interactie met oogspecialisten en lensdragers”.

Meer informatie

www.coopervision.com/sustainability

 

Tags: