CooperVision’s OptiExpert app: expertise in zakformaat

CooperVision heeft recent haar nieuwste app OptiExpert vrij gegeven. Beschikbaar voor iOS en Android toestellen (mobiel en tablet). 

Deze innovatieve applicatie is een eenvoudige toepassing voor het bepalen van de ernst van (contactlens) complicaties: vergelijken van veranderingen aan het oog die ook de klant snel inzicht geeft in de adviezen van de oogzorgspecialist.

Gebaseerd op de welbekende ‘Efron Grading Scales’, vertaalt deze app de informatie naar een snelle en makkelijke toepassing, die altijd bij de hand is. Het geeft de oogzorgspecialist de mogelijkheid de oog-conditie van de klant te refereren aan 16 soorten afbeeldingen, van de belangrijkste complicaties van het voorste oogsegment. De condities zijn geïllustreerd in 5 stadia van progressie van 0–4, met “verkeerslicht-gradatie” van groen (normaal) tot rood (ernstig) en is zodoende een duidelijk en efficiënt hulpmiddel voor de oogzorgspecialist.

De OptiExpert geeft oogzorgspecialisten de mogelijkheid de oog-conditie met de klant te bespreken en deze zal hierdoor de adviezen beter begrijpen, zoals het upgraden naar silicone hydrogel lenzen en zo problemen als rode ogen, zuurstoftekort en beperkte draagtijd op te lossen.

Namens CooperVision zegt Marco Stolk, General Manager Benelux: “We zijn trots om deze algemeen gerespecteerde “Grading Scales” opnieuw te presenteren in een nieuwe en moderne toepassing, die zeer bruikbaar is voor oogzorgspecialisten. Het gebruik van mobieltje en tablet in de aanmeetruimte neemt steeds meer toe en CooperVision wil het gebruik van digitale hulpmiddelen als klinisch referentiemiddel voor de oogzorgspecialist stimuleren.”

Voor meer details over OptiExpert: download de app en vraag het password aan.