Coronel gaat lekker met Polaroid op Dakar 2012

Polaroid Eyewear is goed vertegenwoordigd tijdens de Dakar 2012 Rally in Argentini??. Als “?n van de vele celebrity Polaroid ambassadeurs rijdt Tim uiteraard met Polaroid. Waar hij in zijn vrije tijd “dag en nacht” met z”n “Seventy-Five” model loopt (het Anniversary model van Polaroid uit de Best under the Sun Collectie), draagt hij tijdens de races, afhankelijk van de licht condities de good old P4214 met groene of bruine lenzen. Net zoals een professionele golfer na de 18e hole zijn balletje in het publiek gooit, geeft Tim na afloop zijn Polaroid aan een van de gelukkige toeschouwers.

Tim Coronel: “Le Dakar gaat nu pas echt beginnen”
Fiambala 5 januari 2012 ” De vijfde etappe van Chilecito naar Fiambala is voor Tim Coronel vlot verlopen. Coronel vertrok vanmiddag vanaf plaats 102 en reed de Maxxis McRae Buggy 3 uur en 31 minuten later op een voorlopige 50ste plaats over de finish. De vijfde etappe was ingekort vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen waardoor veel paden in de route onbegaanbaar waren geworden.

Klein probleem zorgt voor tijdverlies
Voor Tim leek het allemaal niets uit te maken vandaag. Na de slopende etappe van gisteren en de korte nachtrust hoopte Coronel op een probleemloze etappe en dat kreeg hij dan ook bijna. Op een kapotte homokineet na verliep de etappe voorspoedig en na wat tijdverlies aan het begin van de etappe, maakte Tim dit in de loop van de proef weer goed. Halverwege de proef lag Coronel alweer 53ste en was hij hard op weg naar de beruchte duinen van Fiambala.

52 plaatsen gewonnen
De McRae Buggy doet het altijd goed in de duinen en ook dit jaar vloog Coronel door het mulle zand. Waar velen vochten met de duinen, wist Tim de Maxxis McRae Buggy redelijk simpel naar boven te rijden en maakte hij ook hier weer veel tijd goed. Het laatste gedeelte van de proef verliep dan ook voorspoedig en na drie en een half uur finishte Tim voorlopig op een mooie 50ste plaats. Blij maar vermoeid kwam Tim aan in het bivak waar hij vandaag wat uurtjes slaap kan gaan inhalen.

Tim Coronel: “Zo dat ging bijna vlekkeloos vandaag. Ik had in het begin weer problemen met de homokineet en dat is niet goed. Ik dacht dat ik daar heel veel tijd mee verloren had, maar dat viel achteraf wel weer mee. De etappe van gisteren was wel een van de zwaarste moet ik eerlijk zeggen. Ik zat er behoorlijk doorheen. Daarom ben ik blij dat het vandaag helemaal goed ging. De Buggy vloog weer door de duinen, echt super! Het was wel een groot contrast met de voorgaande jaren dat ik de duinen nu eens in het licht meemaakte in plaats van in het donker, maar dat beviel me goed. Ik ben lekker vroeg in het bivak dus dan kunnen ze de buggy eens goed nakijken en ik kan even een paar uurtjes slaap meer meepakken. Morgen de eerste etappe in Chili en ik kan je vertellen. Le Dakar gaat nu pas echt beginnen!” 

KLIK HIER voor de verslagen van de etappes tot nu toe…