Customized Wooden eyewear: check it (h)out

Sinds eind 2013 is het Italiaanse merk FEB31st verkrijgbaar op de Nederlandse markt via Blink Eyewear. Momenteel telt de volledig houten collectie 50-modellen, begin 2014 volgt uitbreiding.

Wat de brillen uniek maakt ten opzichte van andere houten merken, is dat de bril volledig aan de wensen van de klant wordt aangepast. In zowel kleur als inscriptie.

Model Alcyone

Customized

Daniël van Gool van Blink Eyewear, legt uit: “Iedere bril wordt handgemaakt en opgebouwd uit 13 lagen hout. De kleurstelling van al die lagen bepaalt de klant. Dit kunnen allemaal verschillende kleuren zijn, twee kleuren, egaal, alles is mogelijk en het aantal kleurcombinaties oneindig.

Als finishing touch kan de binnenkant van de veer worden voorzien van het logo van de opticien, en/of de naam van de klant, waardoor een absoluut uniek exemplaar ontstaat.”

Model Annie J

Functioneel design

Qua draagcomfort heeft de houten bril een revolutie doorgemaakt. FEB31st heeft veel tijd en energie gestoken in onderzoek, waardoor men in staat bleek een lichtgewicht bril te creëren. Zo weegt ieder montuur slechts 21 gram, zijn alle brillen voorzien van flexveren en geschikt voor zowel correctie- als zonnebril.

FEB31ST monturen

Er schuilt ook een belangrijk voordeel voor de opticien in het design. Zo kan ieder montuur aan de bovenzijde worden opengeschroeft waardoor de glazen eenvoudig gemonteerd kunnen worden.

Model Coperino en Halley

Limited “48.000” edition

Ieder model uit de FEB31st collectie, kan tijdelijk ook worden vervaardigd uit Kauri hout dat 48.000 jaar oud is. Afkomstig van een enorme boom, gevonden bij graafwerkzaamheden in de moerassen van Nieuw Zeeland.

Hierdoor is het hout goed geconserveerd gebleven, en heeft het z’n kwaliteit behouden. Deze limited “48.000” vervaardiging is een absolute musthave.

Limited 48.000 edition

Beurzen

Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Blink Eyewear of de FEB31st collectie bekijken op de internationale optiekbeurzen in München en Milaan, en de Hall of Frames in Nijkerk.

Voor meer informatie over FEB31st of Blink Eyewear:

Daniël van Gool
+31 6 48 18 69 05
[email protected]
Kijk voor meer informatie op: www.blinkeyewear.nl