CZ wint Oogzorgnetwerk Partnerprijs

CZ heeft tijdens de Oogzorgnetwerkdag op 26 november de vierde Oogzorgnetwerk Partnerprijs gewonnen. De zorgverzekeraar ontving de prijs, een kunstwerk van Paul Baars, uit handen van Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

CZ heeft aangetoond ‘lef’ te hebben om te experimenteren en als voorloper op te treden binnen Het Oogzorgnetwerk. De zorgverzekeraar heeft het initiatief genomen om samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk vorig jaar de OOGbus zijn intrede te laten doen. Dit jaar zijn weer vier nieuwe OOGbussen in gebruik genomen.

De OOGbussen maken het mogelijk om eerstelijns oogzorg bij de mensen thuis te brengen. In de OOGbus wordt een optometrische screening gedaan door een optometrist of een optometrist in opleiding. Direct na de screening wordt de cli??nt ge??nformeerd over de resultaten. Zonodig vindt een doorverwijzing naar de eigen opticien, optometrist of huisarts plaats. Het Oogzorgnetwerk en zorgverzekeraar CZ beogen met dit initiatief de kwaliteit van leven te vergroten. Door de eerstelijns oogzorg dichtbij te brengen worden eventuele gezichtsbeperkingen (sneller) gesignaleerd.

Ook heeft CZ ‘lef’ getoond door, in het kader van een pilot, “?n inkoop afspraak voor cataracten te maken met drie verschillende zorgaanbieders (Het Oogziekenhuis Rotterdam, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel).

In Het Oogziekenhuis hangen diverse kunstwerken van Paul Baars, de maker van de prijs.“