DaTE toont vertrouwen met face-to-face herstart

De achtste editie van DaTE, het showcase event voor de toekomst van oogmode, eindigde begin deze week in Florence. Duizend professionals en inkopers hadden zich vooraf ingeschreven en hebben de show bezocht, waarmee werd voldaan aan de verwachtingen van de organisatoren en hun geloof in persoonlijke events werd bevestigd.

“Ik kan trots mededelen dat we erg tevreden zijn met de uitkomst van deze editie van DaTE”, zei Giovanni Vitaloni, president van het event. “In een bijzonder jaar als dit, geloofden we erin dat het een sterk signaal zou afgeven voor onze industrie om mensen weer in het echt samen te brengen. Een signaal van optimisme en vertrouwen in de herstart van beurzen.”

Drie dagen DaTE

Gedurende drie dagen bood DaTE standhouders de mogelijkheid om hun collecties te tonen, die tot dusverre alleen online zichtbaar waren, en hun innovaties en projecten te tonen, die tot dusverre slechts digitaal gedeeld waren. “DaTE is een geweldige ervaring en dé plek voor avant-garde oogmode van de toekomst”, aldus Dante Caretti.

“Elkaar face-to-face ontmoeten is nog altijd een must en zij die hier waren wilden er ook erg graag zijn”, concludeerde Vitaloni. “We gingen voor kwaliteit en nu is het een kwestie van werken aan de aantallen, afhankelijk van het verloop van de pandemie”. Naast deze persoonlijke ontmoetingen was er ook veel online interactie. Facebook en Instagram posts van DaTE bereikten gedurende de drie dagen zo’n 80.000 gebruikers.

Meer informatie

De volgende fysieke afspraak met avant-garde beurs staat pas weer gepland in 2021, maar DaTE blijft online gewoon doorgaan tot het einde van dit jaar via https://dateyewear.ice.it.

Tags: