De Cylinder Hinge collectie van Rodenstock (video)Het unieke schroefloze scharnier, de Cylinder Hinge, is al in 1995 door Rodenstock ontworpen en gepatenteerd.

Het Cylinder Hinge concept was direct een wereldwijd succes en is beloond met meerdere design awards. Deze unieke techniek is daarom altijd een inspiratie gebleven voor de ontwerpers van Rodenstock.

Kan dit systeem nog sterker, nog mooier en nog beter? Het antwoord is ja! Dit bewijst de nieuwe generatie Cylinder Hinge brillen met scharnier in licht en allergievrij Titanium. Uiteraard nog steeds gemaakt van de beste materialen, compleet schroefloos én onderhoudsvrij.

Hoe werkt de Cylinder Hinge?
De Cylinder Hinge bestaat uit 3 aparte delen die met één draaibeweging samenkomen in een unieke en stabiele verbinding. Deze techniek staat garant voor optimale stevigheid en is als betrouwbaar en solide getest door meer dan 80.000 buigingen te maken tijdens het ontwikkelingsproces. Wilt u de systematiek met eigen ogen zien? Bezoek dan de Rodenstock website of Facebookpagina. Film volgt tevens via Wetransfer, voor plaatsing digitaal.

Uitgebalanceerd van top tot teen
De Cylinder Hinge collectie is een uitgebalanceerde serie monturen voor zowel dames als heren. Mooie warme en koele tinten gecombineerd met een eigentijds design, van modern naar retro en een knipoog naar klassiek.

De combinatie van hoogwaardig Titanium en het lichtgewicht High Performance Polyamide van Rodenstock (RXP) zorgt ervoor dat de bril enorm fijn draagt. Een leuk detail zijn de Titanium tips aan de veereinden. Deze zien er niet alleen cool uit, maar dankzij deze constructie wordt de bril ook nog eens perfect in balans gehouden op het hoofd van de drager.

Meer informatie: www.rodenstock.nl


[vimeo 179765742 w=625 h=352]