De nieuwe Sunglass Collection van Lanvin

Dit seizoen bevestigt Lanvin zijn passie voor verfijnde en vernieuwende eyewear met hun nieuwe Sunglass Collection 2015. Artistiek Directeur Alber Elbaz geeft een nieuwe twist aan de typische kenmerken van het modehuis en heeft ze ook verder ontwikkeld, waardoor er een combinatie tussen elegantie en innovatie ontstaat.

De nieuwe stijlen herinneren ons aan enkele stilistische kenmerken. De hedendaagse aanpak gaat hand in hand samen met de toets van vintage charme, die uitmondt in een collectie die gemaakt is voor elke gelegenheid. Authentieke stijliconen zoals Lanvin worden gemaakt door een mix van prestige uit het verleden, moderne knowhow, traditie, innovatie; alsook een unieke combinatie van materialen zoals aloude afwerkingen.

Uitingen van industrieel en hedendaags design
De vrouwencollectie van Lanvin is gekenmerkt door drie essentiële souls die, als ze gecombineerd worden, zonnebrillen een industriële kwaliteit geven, een geometrische naturel hebben of u een vintage gevoel van Parijs uit jaren ’20 bezorgen. Strikte structuren, exclusieve vormen, speciale (zelfs 3D) bewerking worden gekoppeld met industrieel-chique kenmerken en materialen zoals pelsen en hoorn- of steeneffect behandelingen.

SLN050 col. SNT

Het belangrijkste model van de collectie is in een stijl met een blik op de prestige van weleer en met industriële invloeden zoals het aangelaste metalen staafje dat volledig over het voorstuk loopt. Het gladde metalen ‘vorkje’ met gezeefdrukt logo op de neusbrug, is een decoratief en functioneel detail en springt er uit door het contrast met het gewalste metalen frame. De uiteindes van de veren zijn versierd met een hoornlaagje. De dégradé glazen geven ook glamoureuze, chique toets.

SLN628 col. 700


Het ronde, vintage voorstuk heeft een exclusieve twist gekregen van Lanvin. Geproportioneerd en gebalanceerd om te passen op elk gezicht. Dit iconisch model heeft perfect gecentraliseerde veren die bezet lijken te zijn met stenen of leder.

SLN632 col. 9LB


Verfijning en elegantie zijn de dingen die dit cat-eye montuur doen opvallen. Het voorstuk heeft een 3D effect door het gebruik van matte en glanzende acetaten. Het multi-gefacetteerd oppervlak zorgt dan voor een mooi geometrisch effect. De metalen, piramidevormige decoratie ter hoogte van de slaap, maakt dankbaar gebruik van de Art Deco juwelen. De benen hebben een houtachtige textuur, lichtjes groter in het midden en dunner op het einde, een spel van vormen. 

Voor meer informatie: www.lanvin.com