Designers laten zich inspireren door Crocs en lege portemonnees

Dacht je dat plastic schoenen voor altijd een jeugdherinnering zouden zijn? Modehuizen als Yves Saint Laurent, Givenchy, See by Chlo??, Vivienne Westwood en Tory Burch hebben “m voor volgend jaar zomer??opnieuw uitgevonden.

Volgens The New York Times maakt de plastic schoen een comeback in modeland. “Crocs hebben er voor gezorgd dat plastic schoeisel wereldwijd geaccepteerd is,” vertelt Marshal Cohen van onderzoeksbureau NPD in de Amerikaanse krant. “Hierdoor durven ontwerpers nu ook met hun eigen variant op de plastic schoen te komen.”

Alle soorten en maten
Plastic heeft als materiaal veel mogelijkheden, wat heeft geleid tot schoenen in alle vormen en kleuren. Denk aan sleehakken, gladiatorsandalen en platte sandalen met hartjes en strikken. Voor een design-item is de prijs vrij laag, een paar plastic schoenen kost van de meeste merken niet meer dan 200 dollar. Overigens was Tod”s alweer de eerste die een plastic sandaaltje maakte; afgelopen zomer veroorzaakte het merk een absolute hype met de Jelly Thong, ze kostten 125 euro”

Milieuvriendelijk
Een voordeel van plastic schoenen is dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu dan schoenen gemaakt van rubber en leer. Plastic schoenen worden namelijk gemaakt van recyclebaar materiaal.“”