Diamanten contactlenzen voor 10.000 euro

Voor degenen die net een stapje verder willen gaan, komt Shekhar Eye Research met contactlenzen met een goudlaagje en 18 karaats diamanten. De maker van de lenzen, Chandrashekhar Chawan, werd ge??nspireerd door zijn vrouw die tijdens haar laatste tandartsbezoek diamantjes in haar tanden liet zetten. Chawan realiseerde zich dat mensen overal versieringen willen dragen.

Ik krijg gemixte reacties – sommigen zeggen dat het er eng uit ziet, maar de meeste mensen vinden het geweldig”, zo vertelt Chawan over zijn peperdure lenzen in een interview met Today. Chawan geeft aan dat het slechts een kwestie van tijd is voor zijn creatie een hit is. Internetcritici geloven er niet in en noemen het ‘lelijk’ en ‘demonisch’. Daarnaast noemt oogchirurg Rajesh Khanna de lenzen niet veilig. “We zouden deze materialen, hoe glinsterend ze ook zijn, niet in onze ogen moeten introduceren.”

Chawan ziet er het kwaad niet van in en geeft aan dat de lenzen een luxe zijn en geen noodzaak. “We maken altijd oogcontact met elkaar. Als er diamanten in je ogen zitten, kan niemand meer wegkijken.”