Dick Moby bevestigt duurzame missie met recycled plastic

Spring is here, time for some new glasses! Sustainable brillenlabel Dick Moby, bekend van hun originele – Italian handmade – zonnebrillen van bio-acetaat, komt met iets heel bijzonders.

Na de introductie van de optische lijn eerder dit seizoen, bereiken founders Robbert Wefers Bettink en Tim Holland een volgende mijlpaal! Vanaf nu worden alle zwarte Dick Moby brilmonturen gemaakt van 97% gerecycled acetaat. Met deze uitbreiding van de collectie laat Dick Moby eens te meer ‘The Sunny Side of Plastic’ zien. De nieuwe zonnebrillencollectie van het jonge Amsterdamse merk omvat nieuwe modellen, nieuwe kleuren, twee limited editions en komt met een compleet vernieuwde gestileerde hardcase van gerecycled leer en een brillendoekje van gerecyclede PET flessen. Duurzaam de zomer in met Dick Moby dus!

Na twee succesvolle zonnebrillencollecties, een collabo met het Parijse warenhuis Colette en de lancering van hun eerste optische lijn in 2015, lanceert Dick Moby nu hun derde zonnebrillencollectie. De mannen van Dick Moby hebben een duidelijke missie voor ogen: ‘free the world from as much plastic pollution as we possibly can’. Eerder realiseerden zij dit enkel door het maken van kwalitatief hoogwaardige brillen van bio-afbreekbaar acetaat, maar daar houdt het niet op: door ongoing samenwerkingen met vaste partners TerraCycle en Mazzucchelli en de Surfrider Foundation is Dick Moby continu op zoek naar manieren om van plastic afval iets moois en duurzaams te maken.

Tim en Robbert zijn sinds de lancering van Dick Moby – anderhalf jaar geleden – bezig met het onderzoeken hoe zij een volledig gerecyclede bril van afvalplastic kunnen produceren. En met resultaat! Alle zwarte monturen bestaan vanaf nu voor 97% uit recycled productieafval. Ook de brillendoekjes voor de perfect glanzende bril konden niet achterblijven: deze worden inmiddels gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Collectie SS2016: ‘Dazed & Confused’
Dick Moby is door de verbreding van het merk met een optische lijn meer volwassen geworden. De SS16 collectie staat dan ook voor de ‘coming of age’ van het merk – het vieren en het ontgroeien van de pubertijd in één: serious, but not too serious! De derde collectie komt in de nieuwe kleuren Beach, Green, Ocean, Matte steel, Pink, Red wood en Yellow grass. Dit sunny kleurenpallet wordt uiteraard aangevuld met de klassiekers; Havana, Leaves en de speciale Recycled black. En niet geheel onbelangrijk; alle Dick Moby zonnebrillen zijn voorzien van ZEISS certified lenzen.

Meer informatie: http://www.dick-moby.com/


<span id=”selection-marker-1″ class=”redactor-selection-marker” data-verified=”redactor”></span><span id=”selection-marker-1″ class=”redactor-selection-marker”></span>