Doorbraak in cornea topografie

De consument stelt steeds hogere eisen aan oogheelkundige correcties. Niets minder dan de beste visuele oplossing met het meeste comfort. Een technische doorbraak die dit mede mogelijk maakt is Cassini, een nieuw type topograaf gebaseerd op color LED topography (CLT). Het meet de vorm van de cornea met ongekende nauwkeurigheid en precisie dank zij reflected points. Ook droge ogen. De explosief groeiende interesse naar premium contactlenzen en refractieve chirurgie laat zien dat de consument alsmaar hogere eisen stelt aan oogheelkundige correcties. Niets minder dan de beste visuele oplossing met het meeste comfort.

 

De technologische ontwikkelingen maken dit ook steeds meer mogelijk: ook op het gebied van cornea topografie. De Cassini is een nieuw type topograaf gebaseerd op color LED topography (CLT) die de vorm van de cornea met ongekende nauwkeurigheid en precisie op kan meten. Voor de contactlensspecialist betekent dit hij/zij een nog betere pasvorm kan aanmeten dan voorheen. De cilindrische as en de vorm in de periferie zijn met de Cassini nauwkeuriger op te meten wat bijdraagt aan betere visus en comfort voor de patiënt. De potentie voor de Cassini om hogere-orde aberraties preciezer op te meten is goed nieuws voor refractieve markt en de patiënten die opzoek zijn naar een permanente correctie. Daarnaast is de Cassini zeer geschikt voor vroegtijdige detectie van keratoconus. En de Cassini heeft geen problemen met droge ogen en zeer onregelmatige cornea’s (keratoplastie).

 

De technologie multiple point source topography is ontwikkeld op het VU medisch centrum in Amsterdam. De technologie was aantoonbaar superieur, maar het ontwerp paste nog niet in een commercieel en tastbaar product. Het was letterlijk te groot en ingewikkeld. i-Optics heeft het concept verder uitontwikkeld tot Color LED Topography en de Cassini topograaf. De eerste klinische studies met de Cassini worden uitgevoerd op het VU medisch centrum in Amsterdam en het OZR in Rotterdam.