Driedubbel winst voor Silhouette

Silhouette International ontvangt al jaren designprijzen voor zijn premium brillen. En het succes van het bedrijf gaat door: het merk ontving onlangs drie nieuwe prijzen als erkenning voor zijn toewijding aan uitmuntend design.

Er zijn één RedDot-prijs 2020 en twee IF Design-awards 2021 toegekend voor de briljante nieuwe collecties Momentum Select, Blend en Identity brillen op sterkte. Silhouette International heeft over de hele wereld succes behaald en de afgelopen 28 jaar 69 prijzen gewonnen. Dit succes is een bewijs van de hoogwaardige materialen, het gedetailleerde ontwerp en de innovatieve technologie waarmee de Silhouette-brillen worden geproduceerd.

2020 RedDot Award

De jury van de RedDot Award 2020 was vooral onder de indruk van het vakmanschap met hoge precisie dat werd gebruikt om de Momentum Select-collectie te creëren. De hele collectie combineert het beste van twee verschillende designconcepten. Fans van mooie brillen kunnen genieten van alle voordelen van een montuurloze bril, naast prachtige details die je meestal alleen ziet bij een bril met volledige rand. Geïnspireerd door het fijne vakmanschap dat wordt gebruikt om luxe horloges te maken, wordt het gedetailleerde ontwerp in zwart en goud afgerond met opvallende randen en een matte metallic en edelmetalen afwerking.

2021 IF Design Award

Niet één, maar twee verschillende Silhouette-ontwerpen verblindden de juryleden van de IF Design Award 2021, waarbij de collecties Blend en Identity brillen op sterkte beide wonnen in de categorie productontwerp. De Blend-bril heeft een vloeiend en puristisch montuur gemaakt van twee hoogwaardige materialen, SPX en titanium. De materialen vloeien naadloos in elkaar over, een kenmerkend Silhouette-ontwerp dat de aandacht van de juryleden trekt. Ondertussen pronkt de Identity-collectie met gedurfde proporties en stijlvolle technische innovaties. Geïnspireerd door minimalistische moderne architectuur, combineert de collectie de designkenmerken van Silhouette met een geometrische look. Gedefinieerde uitsparingen en contouren geven de bril een modern en een veelzijdig uiterlijk.

Meer informatie

www.silhouette.com