Duurzame brillen van Dick Moby gaan internationaal

Na een succesvolle crowdfunding campagne begin dit jaar richt de Nederlandse zonnebrillen start-up Dick Moby nu de pijlen op het buitenland. Met exclusieve verkooppunten zoals No.1 in Nederland en Your Store in België liggen de zonnebrillen inmiddels ook in Australië en in het wereldberoemde warenhuis Colette in Parijs.  

Op dit moment nemen oprichters Tim Holland en Robbert Wefers Bettink deel aan het NextLevel programma van Social Enterprise waarbij zij een investmentcase uitwerken om nieuwe investeerders te werven.

Wat begon als een kleine collectie met 4 klassieke retro modellen, is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide collectie waar het merk in november nog eens twee nieuwe modellen aan toevoegt. Oprichters Tim en Robbert hebben beiden een achtergrond in design en ondernemerschap met een sterke visie op duurzaamheid. “We geloven in een toekomst waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Onze zelf ontworpen zonnebrillen worden handgemaakt in Italië van een innovatief bio-plastic, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen“, aldus medeoprichter Tim Holland. De jonge ondernemers besteden samen met de Surfrider Foundation 10% van de omzet om het probleem van de plastic vervuiling in de oceaan aan te pakken.

NextLevel via Social Enterprise 
Nu het Franse warenhuis Colette is toegevoegd aan de verkooppunten van het merk zien de jonge ondernemers hun toekomstdroom om internationaal te groeien in vervulling gaan. Met plannen voor het realiseren van verkooppunten in onder andere Denemarken, Duitsland, de U.K, Frankrijk en de U.S.A doen Tim en Robbert nu mee aan het NextLevel programma van Social Enterprise. Tijdens dit intensieve programma van drie maanden krijgen acht ondernemers de kans hun groeiambities in kaart te brengen en te verwerken in een overtuigende investment case. Met de sterke visie van het merk en het bijzondere verhaal achter de zonnebrillen willen de jongens met dit programma investeerders aantrekken om Dick Moby nog verder internationaal op de kaart te zetten.

Bron: www.deondernemer.nl